KAS TEADSID? ⟩ Just nii kaugel peaks nutitelefon sinust magamise ajal olema (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Nutitelefonid on muutunud meie elu lahutamatuks osaks. Paljudel on see vidin õhtul viimane asi, mis käest pannakse. Kuid kui kaugele tuleks telefon endast magamise ajaks panna? 

California tervishoiuministeerium andis välja hoiatuse: teadlased nõuavad, et kiirgusdoosi vähendamiseks tuleks nutitelefon magamise ajaks endast vähemalt ühe meetri kaugusele asetada. 

Teadlaste uuringud kinnitasid ka, et nutitelefoni kasutamine võib mõjutada vähi teket, põhjustada keskendumisraskuseid, vaimse tervise ja reproduktiivsüsteemi probleeme. Läbiviidud testid näitasid, et eriti suur oht on just lastele. 

Seega soovitavad teadlased hoida nutitelefone voodist vähemalt ühe meetri kaugusel. Enamik inimesi pole isegi teadlikud, et on antud selge hoiatus telefoni kehast eemal hoidmiseks. Ja see on murettekitav, sest vanemad, kes sellest ei tea, lasevad rahumeeli oma lapsel nutiseadme kõrval uinuda.

California tervishoiuministeeriumi teadlased rõhutavad, et madala sagedusega raadiosignaalid tungivad laste ajju palju kergemini kui täiskasvanutel, mis võib põhjustada kahjustusi või muid negatiivseid tagajärgi aju arengus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles