OMA TUBA, OMA LUBA ⟩ Swed, ma olen kuueaastaselt sinu klient olnud – miks sa teed mulle niimoodi? (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Päris oma kodu ostmine on suur asi, mida ei juhtu iga päev.

Kätte on jõudnud see päev, kui ka Madis on koduomanik. Varsti saab ta kõndida oma üürikodust mööda ning endamisi ümiseda Helgi Sallo sisse lauldud aegumatuid sõnu: «Lõppenud on päevad, mil nii tihti käisid siin, hinge sellest hetkest on vaid jäänud nukker piin.» 

Uus kodu ei tähenda muidugi kohest rõõmu – vähemalt Madisel see nii ei olnud. Tähtis sündmus oli küll plaanis, kuid alles aasta pärast. Puudulik ettevalmistus andis tunda nii paberite täitmisel kui ka rahakotis. Üle kivide ja kändude lohisedes sai kõik joonele ning võtmed kätte. 

Koos võtmetega jõudis kohale järgmine probleem: remont. Eelmises osas oli meil külas koomik Ann Vaida (vaata enne-ja-pärast-galeriid Anni kodu remondist SIIT), kel on samasugune korter. Ann ja tema partner pidid oma kodus kapitaalremondi tegema ning Madist ootab täpselt sama saatus täpselt samasuguses korteris.

Episoodis räägime veel pankadega kauplemisest, arusaamatute dokumentide täitmisest, maakleritega jebimisest ja paljust muust. 

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris iga nädal. Saateid saab kuulata Postimehe Pleierist, Spotifyst ja Apple Podcastist.

Ühendust saab julgelt võtta e-posti aadressil kodu@postimees.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles