Partner ei lase öösel magada? Uneekspert jagab lihtsat lahendust

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Voodi jagamisest võib välja kasvada suur tüli, mis annab suhtele põntsu.

Partneriga koos magamine võib kiiresti muutuda olelusvõitluseks. Üks krabab teki endale, teine laiutab, üks tahab lähedust, teine mitte jne. Kuidas leida hea tasakaal voodis nii, et mõlemad saavad korralikult puhata. 

Winstons Bedsi uneeksperdil Isaah Reece'il on varrukast võtta üks tõhus nipp, mis tagab mõlemale osapoolele mesimagusa une. Eksperdi sõnul on tegemist Skandinaavia poolsaarelt pärit harjumusega. Kuid millest täpselt juttu? 

Reece selgitab, et voodit jagav paar peaks voodi jagama võrdselt kaheks osaks: üks pool ühele ja teine teisele. «Teie armastus kellegi vastu võib kiiresti põlguseks muutuda, kui soovite igal ööl, et partner end ümber keeraks ja teisele poole hingaks,» selgitab Reece, miks eraldi tsoonid olulised on. «Voodit kahe eraldi tsoonina käsitlemine tähendab seda, et saate magada ka kahel eraldi madratsil, et mõlemad saavutaksid optimaalse mugavuse. Lisaks taga see selle, et jääte oma tsooni piiridesse.»

Veel üks variant on magada eraldi voodites. Loe SIIT, miks see suhtele positiivselt võib mõjuda.

Eksperdi sõnul tuleb kindlasti magada eraldi tekkidega, et üks teiselt seda ära ei rebiks. Lisaks saab sedasi valida end katma teki, mis täpselt sulle sobib.

Reece'i sõnul keerab rahutu öö järgmise päeva tuksi, kahjustades keskendumis- ja sooritusvõimet. «See võib hakata teie suhtele negatiivselt mõjuma, kuna lahkarvamused muutuvad tõenäolisemaks,» õpetab ekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles