Maga nagu nott! Hea une võti võib peituda just seda tüüpi madratsis

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Unel on meie tervisele otsene ja pikaajaline mõju. Seega, kui arvate, et on aeg oma madrats välja vahetada või kui uni ei anna teile vajalikku puhkust, on hea mõte tutvuda madratsi peamiste omadustega ning nende mõjuga unele ja tervisele.

Vedrumadratsi tüübid

Tänapäeval võimaldab suur madratsite valik leida just teie kehale kõige sobivama toote. Vedrumadratsid on üks levinumaid madratsi vorme. Need liigitatakse vedrumadratsiteks või taskuvedrumadratsiteks, vahendab City24.

Esimesed on moodustatud vedrudest, mis on põimitud ja paigutatud ritta, kui inimene lamab, ei kaota need madratsid oma kuju, on tugevamad ja sobivad paremini inimestele, kes kaaluvad rohkem.

Taskuvedrumadratsid on aga viimasel ajal klientide seas populaarsust kogunud tänu oma suurele paindlikkusele ning erakordsele kohanemisvõimele inimese kaalu ja kehavormidega. Diskreetsetes taskutes olevad vedrud toetavad keha just seal, kus see on kõige rohkem koormatud. Selle tulemusel loob madrats ideaalsed tingimused optimaalse unekvaliteedi tagamiseks.

Millised on vedrumadratsi eelised?

Parem õhuringlus

Kui teil hakkab magades liiga kuum ja teie keha higistab ärgates, võib probleem olla õhuringluses. Kui õhus pole liikumist, tõuseb keha temperatuur ja hakkate higistama. Kuna vedrumadratsid võimaldavad õhul vabalt liikuda, ei hoia see soojust, hoiab ära higistamise ja pidurdab hallituse kasvu.

Muidugi, kui soovite madratsit võimalikult kaua heas korras hoida, peaksite kaaluma investeerimist õigetesse voodikatetesse. Hästi valitud kate ei pikenda mitte ainult madratsi eluiga, vaid kaitseb seda ka ohtlike mikroobide, hallituse ja isegi tolmulestade eest.

Linad on veel üks oluline valik. Kuna lina puutub magamise ajal kehaga kokku, on see veel üks meetod, mis aitab luua mugavat und. Antiallergiline ja kvaliteetne lina avaldab olulist kasulikku mõju nii puutetundlikkusele kui ka tervisele. Valides hoolikalt oma kehale ideaalse materjali, saate hingata, vältida nahaärritust, imada niiskust ja isegi kaitsta oma madratsi pinda soovimatute mikroorganismide eest.

Kaalu jaotus ja elastsus

Liiga pehme või liiga kõva madrats võib sageli muuta magamise ebamugavaks või aja jooksul isegi rahutuks. Seetõttu on ülioluline kindlaks teha madratsi pehmuse-kõvaduse tasakaal, pakkumaks teie kehale sobivat tuge.

Taskuvedrumadrats on üks kohanemisvõimelisemaid madratseid. See kohandub täielikult erinevate inimeste kehakaalu ja kehajoontega, pakub ühtlast lülisamba toestust ja võimaldab lihastel puhata. See aitab kaasa mugavale unele ja pikas perspektiivis kosutavale puhkusele.

Taskuvedrumadratsid on nende kasulike terviseomaduste ja kõrge mugavustaseme tõttu eriti soovitatavad inimestele, kellel on puusa-, õla- või seljaprobleemid.

Hea taskuvedrumadrats kohaneb olenemata sellest, kas magate külili, kõhul või selili. Lisaks, kui te ei maga üksi ja teie partneri kaal on erinev, tagavad taskuvedrud, et mõlemal magajal on mugav. 

Pikaealisus

Vedrumadratsid kestavad kuni kümme aastat, seda juhul kui nende eest õigesti hoolt kanda ning regulaarselt pöörata. Uus külg tuleks pöörata iga kuue kuu tagant.

Kuidas vältida segadust?

Vedrumadratsite vahel võib olla raske valida. Isegi sama stiili madrats võib olla erineva kõvadusega, valmistatud erineva kvaliteediga materjalidest ja olla mõnevõrra erineva hinnaga. Seetõttu peaksite mõtlema, milline madrats sobib teile ja teie magamisharjumustele kõige paremini.

1. Vastandage oma ideaalne madrats oma praegusele. Kui otsustasite oma madratsi välja vahetada, on tõenäoline, et miski selle juures häirib teid. Tõenäoliselt pole te oma praeguse magamisolukorraga rahul. Uurige, mis teile olemasoleva madratsi juures ei meeldi ja mida soovite muuta. 

2. Konsulteerige ekspertidega. Vaatamata sellele, et kasutame madratseid iga päev, ei tea me neist siiski nii palju kui kvalifitseeritud professionaal. Oluline on mõista, mis mõjutab meie unekvaliteeti, eriti kui räägime millestki, mille peal magate järgmise kümnendi jooksul. Seetõttu rääkige enne lõpliku valiku tegemist inimestega, kes saavad arutleda madratsi kõige olulisemate omaduste üle ja aidata teil valida sobivaim puhkealus.

3. Tehke eelarve. Madratsid on saadaval väga erinevates hinnakategooriates. Tõsi, hinna määravad kvaliteet, mugavus ja mitmed muud tegurid. Seetõttu valige enne uue madratsi otsimist täpne hinnavahemik, mille olete nõus kulutama. See vähendab valikute hulka ja muudab parima toote valimise lihtsaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles