Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

SALADUSKATE MAAS «MasterChef Eesti: kuulsused köögis» viimased neli osalejat on selgunud!

«MasterChef Eesti: kuulsused köögis» osalejad.
«MasterChef Eesti: kuulsused köögis» osalejad. Foto: Harry Tiits

Täna langes saladuseloor viimastelt MasterChefi osalistelt, kes hakkavad oktoobris koos teiste tuntud eestlastega üksteise seast välja selgitama Eesti parimat staarkokka. Tulisesse võistlusesse astuvad veel kirjanik Susan Luitsalu, muusik ja kirjanik Märten Kross ning lauljad Taavi Immato ja Alika.

«Ühes välismaises kuulsuste MasterChefi osas viidi osalised restorani kööki ja pandi päris kokkade vahele tööle – see tundus päris hull väljakutse ja pani mõtlema, et kuhu ma end nüüd mässimas olen?» rääkis Susan Luitsalu, kirjanik ja teletegija, kelle sõnul oli pakkumine saates osaleda nii ootamatu ja lõbus, et muud ei jäänud üle.

Susan Luitsalu
Susan Luitsalu Foto: Harry Tiits

«Kuna mul ei ole plaani oma restorani avada, siis teleekraanil millegi põhja kõrvetamine võib olla küll piinlik lugu, aga ma ei pea seejuures muretsema oma tulevase ettevõtte maine pärast,» kirjeldas ta.

Susanile meeldib teha pika küpsetusajaga roogasid, mis nõuavad õiget toorainet ja head maitsestamist. «Selliselt toitu valmistades olen ma suutnud isegi paari inimese lambaliha foobia minema peletada,» rääkis ta.

Märten Kross
Märten Kross Foto: Harry Tiits

Muusik ja kirjanik Märten Kross usub, et sündis kokanuga käes, kuigi lapsena ta seda veel ise ei tajunud. «Seda, et ma pisut ikka süüa oskan teha, olen ma rohkem märganud viimase paarikümne aasta jooksul,» muljetas Märten, kes ei teadnud, millega end saates osalemisega täpselt seob.

Märteni jaoks on kokkamine osa pereelust ning hea söök võrdub hoolimisega. Oma firmaroaks peab ta rogan josh lambakarrit, mille valmistamine võtab aega kaks päeva.

Alika
Alika Foto: Harry Tiits

Laulja Alika alustas kokkamisega 12-aastasena. «Toidu valmistamine on minu jaoks meditatsioon, milleks võtan alati palju aega,» rääkis Alika, kes peab oma tugevuseks pasta valmistamist ning oskust lisada kõiki komponente silma järgi. Lauljanna oli poolteist aastat taimetoitlane ning alles hiljuti hakkas valmistama ka liharoogasid.

Ansambli Shanon laulja Taavi Immato sõnul olnuks patt jätta kasutamata võimalus astuda maailmakuulsasse MasterChefi kööki. «Läksin saatesse lootuses teada saada, kas ma ka päriselt oskan süüa teha ning kas mu maitsemeel on paigas. Loomulikult ootan ka tihedat rebimist ja tasavägist konkurentsi,» rääkis mees ja lisas, et motivatsiooni süstis veel võimalus õppida oma ala parimatelt.

Taavi Immato
Taavi Immato Foto: Harry Tiits

«Varasematest hooaegadest on meeldejäävaim, kuidas stuudiokell tiksub armutult nulli poole, huvitumata, kas osalejal on toit juba valmis või veel toores ja endiselt ahju panemata. Meeles on eredad hetked naeratustest, õnnepisaraist ja kergendustunne, kui selguvad üksikute ülesannete või hooaegade võitjad,» meenutas Taavi.

Laulja sõnul on ta söögi valmistamisega tõsisemalt tegelenud umbes 7 aastat ning kokandushuvi on suurendanud reisid mitmetesse maailma paikadesse. Peamiselt meeldivad Taavile Itaalia ja Aasia road ning oma tugevusteks peab ta organiseeritust, ajatäpsust ja puhtust.

Lisaks neljale kõlanud tuntud eestlastele osalevad saates veel artist ja muusikaettevõtja Kohver, fit-modell Amani Kiivikas, disainer ja ettevõtja Mart Haber, näitleja Inga Lunge, laulja Inger, saatejuht Keili Sükijainen, muusik Antti Kammiste ja sporditurundaja Margus Kiiver.

Sarnaselt varasematele hooaegadele võistlevad 12 tuntud Eesti inimest 10 000 eurose auhinna ja ihaldusväärse MasterChef Eesti tiitli nimel.

«MasterChef Eesti: kuulsused köögis» jõuab Telia Inspira kanali vahendusel vaatajateni 5. oktoobril kell 21.00 ja nii iga laupäev kuni võitja väljakuulutamiseni 21. detsembri saates.

Tagasi üles