Spetsialist soovitab: nõuandeid köögi renoveerimiseks

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köök.
Köök. Foto: Caro / Scanpix

Pööra tähelepanu köögi funktsionaalsusele, toonitab USA disainer, köögikujunduse spetsialist Nate Berkus oma köögi kaasajastamise nõuannetes ajakirja Architectural Digest vahendusel.

Köögispetsi sõnul tuleb köögi kaasajastamisel pöörata tähelepanu eeskätt selle funktsionaalsusele ning investeerida korralikult töötavatesse köögiseadmetesse. Berkuse sõnul pole mingit kasu põnevalt disainitud köögimööbli ja töötasapinna tagaseinast, kui näiteks praeahi ja pliit korralikult ei tööta. Tema sõnul tuleks lähtuda ennekõike oma pere konkreetsetest vajadustest: kas kööki kasutatakse ainult toiduvalmistamiseks või seal ka süüakse jms.

Ruumile annab palju juurde ka köögikappide uste värvivahetus ning köögimööbli ja töötasapinna tagasein. Viimase puhul soovitab USA köögispets jääda siiski klassikaliste valikute juurde, mitte lähtuda hetke kuumadest trendidest -  vaevalt, et soovite järgmisel kuul selle värvi või materjali trendikama vastu vahetama hakata.

Kuidas ühe Kansas City noore perekonna väsinud väljanägemisega köök Nate Berkuse abiga uue kuue sai, saab vaadata galeriist ja tegemise kulgu jälgida videost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles