Oktoobrikuu vaadatuim korter Tartus on Tigutorni korter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tigutorn on üks omapärasemaid hooneid Tartus
Tigutorn on üks omapärasemaid hooneid Tartus Foto: Arco Vara

Arco Vara Tartu objektidest tunti oktoobris suurimat huvi kesklinnas asuva teokarbi struktuuri meenutava põhiplaaniga Tigutorni 3-toalise korteri vastu.

Arco Vara Tartu esinduse maakleri Ragne Sõstra sõnul on Tigutorn kui ülikoolilinna silmatorkav maamärk kogunud väga vastakaid hinnanguid, alates sellest, et hoone on „Väga äge!“ ja lõpetades arvamustega, et see ei sobi linnapilti kohe üldse mitte.

Nii või teisiti on tegemist moodsa arhitektuuriga, mis heidab väljakutse Tartu akadeemilisusele ning traditsioonidele.

Tigutorni kui kinnisvara asukoht on väga hea – kesklinn, kõik teenused on ümberringi olemas, lähedal lookleb looduslikult kaunis Emajõgi ning vaade korteritest linnale eriti öisel ajal on väga lummav.

Maja asukad on peamiselt nooremapoolsed inimesed, kohalikud ja välismaalased, kas siis Tartus töötajad või tudengid, aga on ka vanemaid inimesi, kes hindavad kesklinna elukeskkonda.

Tornmaja korter, mis oktoobris palju uudistajaid ligi meelitas, asub 13. korrusel ja on stiilse sisekujundusega. Hoone ümarad seinad tingivad selle, et korteriomanikud peavad panustama eritellimusel valmistatud mööblile ja see jätab korteritele kahtlemata oma pitseri.

Kõnealuse korteri planeeringusse kuulub esik-garderoob, avatud köögiosaga elutuba, külaliste tuba, suur magamistuba, millest pääseb eraldi paiknevasse walk-in garderoobi, majandusruum ja kaks vannituba – ühte pääseb külaliste toast, teise elutoast.

Elutoas ja suures magamistoas on integreeritud helisüsteem. Võimalik on kasutada erinevaid valguslahendusi nii elutubades, kui vannitoas. 

Tigutorn on oma 23 korrusega Tartu kõrgeim eluhoone. Hoone arhitektid on Vilen Künnapu ja Ain Padrik (Arhitektuuribüroo Künnapuu & Padrik OÜ).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles