Fotod: selles keskmist mõõtu kapis on peidus terve korter

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinakapp-korter.
Seinakapp-korter. Foto: www.mkca.com

See 37ruudune stuudiokorter vajas hädasti nutikat planeeringut, et täita selle omaniku kõiki vajadusi. Sündis kapp, mis mahutab endasse kõik korteris vajalikud toad.

Manhattanil asuva korteri omanik on noor vallaline mees, kel käib sageli külalisi ja majutab enda juures inimesi. Tihti töötab mees kodunt. Seega tuli välja töötada süsteem, kuidas see pisike eluruum vastaks kõigile tema vajadustele, kirjutab arhitekt Michael K Chen oma koduleheküljel.

Manhattani minikorteritele on omane see, et need jaotatakse omakorda veel väiksemateks aladeks. See siia korterisse aga ei sobinud, mistõttu arhitekt töötas välja ühte seina paigutatud kapi, kuhu mahuvad ära voodi, öökapid, riidekapp, kodukontor, pisike raamatukogu, köögi panipaigad ja enamik ruumi valgustusest. Kui ükski neist parasjagu kasutusel pole, on ruum üsna avar.

Vaata rohkem fotosid omapärasest lahendusest arhitekt Michael K Cheni kodulehelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles