Google Mapsi ränga vea tõttu lammutati maha vale maja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kuna Google Mapsi kaardirakendus juhatas maja lammutama tulnud ehitajad valele aadressile, võeti remonti vajanud maja hoopis maani maha. 

Alan  Cutter ja Lindsay Diaz olid USAs Dallases paarismajas kõrvutiasetsevate elupindade omanikud. Nende kodud said hiljuti tornaados korralikult räsida  ja majanaabrid pidasid remondiplaane, kuid need mõtted võivad nad nüüd igaveseks maha matta. Kogemata valele aadressile saabunud lammutajad lõhkusid nende maja nimelt maani maha, vahendab The New York Post. 

Samal päeval, kui Diaz oma kodu remontimiseks ehitajad oli tellinud, sai ta kõne naabrinnalt, Alan Cutteri naiselt, kes karjus  telefoni, et nende maja pole enam. "Meie maja võeti kogemata maha!" ahastas  proua Cutter telefonis.

Kui Diaz sündmuskohale jõudis, polnud paarismajast alles muud kui veidi vundamenti.

Selgub, et Billy L. Nabors lammutustööde firma oli samaks päevaks tellitud maha võtma maja aadressil 7601 Cousteau Drive. Diaze ja Cutteri maja aadress on aga 7601 Calypso Drive. Firma esindaja väidab, et kui Google Mapsi sisestada esimene aadress, juhatab see  teeotsija viimasel aadressil. Kõlab napaka vabandusena, aga vastab tegelikult tõele. 

Samas pole firmast keegi siiani kohutava vea tagajärjel kannatanud perede ees vabandanud ega üritanud kuidagi olukorda lahendama hakata. 

Diaz on asja politseisse andnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles