Huvitav nipp, mis peaks aitama küttearvetelt kokku hoida (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linane kardin.
Linane kardin. Foto: Vida Press

Oled vahel mõelnud oma kodu külgkardinate materjali peale? About Home kirjutab, et looduslikust materjalist, näiteks orgaanilisest puuvillast kardinad aitavad ruumis paremini temperatuuri säilitada.

Nailon ja polüester ehk need materjalid, millest on tehtud odavad masstoodetud kardinad, pidavat jällegi energiat «neelama», rääkimata siseõhu kvaliteeti reostamisest ja kahjulikest mõjudest ruumidest viibijate tervisele.

Sestap soovitatakse inimsõbralike ökoalternatiividena kaaluda orgaanilisest puuvillast, linasest ja kanepikiust tehtud kangaid - viimast kasutatakse näiteks telkide ja purjete valmistamiseks. Looduslikust materjalist kardinakangad on kasutaja tervisesõbralikud, ent hoiavad ruumis temperatuuri, niiskustaset ning peavad vastu UV kiirgusele.

Loomulikult saab ökokardin vaid energiasäästlikule eluviisile kaasa aidata - oluline on ka maja õige soojustamine ja ventilatsioon ning energiasäästlik küttelahendus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles