Tartus näeb eriti nostalgilist mööblit, mida kodudes enam naljalt ei leidu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehase Estoplast laualamp, 1979, disainer Laine Linnas.
Tehase Estoplast laualamp, 1979, disainer Laine Linnas. Foto: Sille Annuk

Kas sul on kodus veel mõni Estoplasti valgusti või Standardi tugitool? Kui ei, siis sul on võimalus neid ja paljusid teisi nostalgilisi mööbliesemeid veel oma silmaga imetleda.

Tartu kunstimuuseumis on nimelt hetkel väljas Eesti disainivaldkonda tutvustav näitus, mis keskendub olulisematele nähtustele ja suundumustele Eesti disainis. 

Lisaks nõukogudeaegsetele lemmikutele näeb näitusel ka Lutheri mööblivabriku legendaarset taburetti nr. 2111, Eesti uuema aja disaini ja palju muud.

Näitus jääb avatuks 1. jaanuarini 2017. 

Eksponeerimisel: Anna von Maydell / Atelier für Kunstgewerbe, A. M. Lutheri mööblivabrik, J. Lorupi klaasivabrik, E. Taska töökoda, Tarbeklaas, Standard, Estoplast, Kunst ja Kodu, Tallinna Ehituskeraamikatehas, Kunstitoodete Kombinaat, Punane Ret, Salvo, Ruum ja Vorm, Martin Pärn, Tarmo Luisk, Veiko Liis, Jaanus Orgusaar, Kärt Ojavee, Raili Keiv, Keha3, HUUM, Iseasi, Scheckmann, Kärt Põldmann, Marit Ilison, Warm North, Johanna Tammsalu, Monika Järg, Anton Koovit, Kelpman Textile jt.

Kuraator: Kai Lobjakas, Eesti Tarbekunsti- ja Disanimuuseum

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles