Restoranide talvemenüü – verikäkikrõpsust kalmaarideni, vahepeatustega üle ilma

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Gloria
Restoran Gloria Foto: Kultuurikava.ee

Tallinncity kontrollkahvel heitis pilgu pealinna restoranide talvemenüüdele: selgub, et traditsioonilise jõulutoidu kõrval pakutakse aastavahetuseks põnevaid gastronoomilisi retki, näiteks Baskimaale või Pariisi.

Põhjala köök ja Baskimaa

Pädaste talveresidents Neh jääb talvisel aja truuks oma Põhjala saarete köögi kontseptsioonile. Muhumaa päritolu  hea ja parema hulgast leiab näiteks Nehi suitsuahjus lepalaastudega suitsutatud räimed serveeritud Nehi rukkileivaga, smooritud seapõsed endiivide, trühvliõli ja verikäkikrõpsuga, magustoiduks võib mekkida pirni küpsetatud valge šokolaadi ja lagritsa-petijäätisga.

Aastavahetuseks lubab Neh peakoka Yves Le Lay ja tema meeskonna juhtimisel üht õite põnevat gastronoomilist rännakut  Baskimaale, et sööjateni tuua ühe Euroopa põnevaima regiooni, maitsed viiekäigulisel õhtusöögil, kust ei puudu  Baski regioonile omane tapas, Txipirones ehk kalmaar, läätsed & tint, grillitud tallekintsust ning hõrgutavatest magusroogadest rääkimata.

Pidulik šampanjamenüü

Restoranis Chedi on detsmebris a la carte menüüle lisaks šampanjamenüü Veuve Clicquot’ga, kus on eriline rõhk roogade ja šampanja kooskõlal. Ka restoranis Ö on detsembris a la carte menüüle lisaks šampanjamenüü Moët & Chandon’ga.

 Restoranis Tchaikovsky on uus jõuluroogasid sisaldav a la carte menüü ja gruppidele kaks jõulumenüüd, üks kolme – ja teine neljakäiguline. Vana-aasta õhtul leiab Tchaikovskys aset aastavahetuse pidulik kuuekäiguline õhtusöök, on aga ka võimalus broneerida ainult õhtusöök või õhtusöök koos veinivaliku ja jookidega. Uusaastaööl on Sparkling Groupi restoranid (Ö, La Bottega, Chedi, Bocca) avatud kella üheni öösel.

Gloriaga Pariisi

Tippgastronoomi Dimitri Demjanovi eksklusiivne šampanjavalik, saatjaks pardimaksa patee, merikeel ja hirveliha ning hõrgutav magusroog vaarikatest ja vaniljest jpm. viivad Gloria kunded aastavahetuspeol kulinaarsetele rännakutele endisaegsesse Pariisi.

Traditsiooniline põhjamaine gurmee

Kui minna talvise seltskonnaga einestama restorani Ribe, ootab sööjaid jõulumenüü: traditsiooniline matjes- heeringas, pardikoiva confit, ahjuõuna-kaneeli sorbett jm. 

Platzis saab suurem seltskond samuti valida jõulumenüü: verikäkikrõpsud linnumaksa mousseega, põdraliha seene-portveini kastmes,  õunakook vaniljejäätise ja piparkoogipuruga jm. 

Aastat vahetama kutsub aga Viru tänaval asuv restoran Cru polaarses ja sumedas öös läbi põhjamaiste maitsete. Erilised naudingud on kokku pannud Bocuse d’Or 2014 Eesti esindaja Dmitri Haljukov, gurmaane ootavad sütel küpsenud lambatalle keel, saatjaks murulaugureem ,hernevõrsed ja maapirn, soolamarmoril  serveeritud hirveliha sõstrasinepi dipi, marineeritud kurgi ja Ahvenamaa juustuga jm. Kui kogu laudkond on otsustanud maitsta Cru jõulumenüüd, ootavad sööjaid kammkarp Põhjamerest, porgandi, astelpaju ja vaniljega, hanerasvas küpsetatud lind metsaseente, trühvli ja metsmarjadega ning palju muud head ja paremat lisandiks soovitatud veinidega.

Keskaegsed hõrgutised

Olde Hansa pakub võimalust osa saada rikka kaupmehe jõulusöömingust, kus lauale kantakse 21 erinevat hõrgutist. Detsembrikuus 1., 8. ja 12. detsembril saab aga publik lisaks jõulusöömingule osa unikaalsest etendusest - keskaegne müsteerium näitab hea ja kurja võitlust.

Moodne Euroopa

Moodsat meil ja mujalt toob sööjani Clazzi jõulumenüü: kodune suitsulõhe ja Hollandi heeringas, merikoger Kreeka pähki salsaga, passionikreem cayenne'i pipraga jt.

Viru pakub jõulupaketti

Original Sokos Hotel Viru pakub talvist paketti: kolm ööpäeva Virus detsembrikuu 23.-27. vahelisel ajal maksab alates 115,5 eurot (/in/öp/2 in toas), kuid sisaldab lisaks majutusele jõuluõhtusööke kahel järjestikusel õhtul – üks pidulik rahvusvahelise köögi buffee, teine pakub valikut Eesti jõulutoitudest. Jätkuvalt saab detsembris vaadata ka kabaree-etendusi restoranis Merineitsi: vaatemängulist  kolmeosalist kabareeprogrammi «Time after times» saadab tervitusjook ja kolmekäiguline gurmeeõhtusöök, mille autoriks Merineitsi restorani juht Margus Tammpere.

Fusion vanalinnas

Restoran Mix vanalinnas lubab fushion kööki - Vladimir Iljini originaalretseptides põimuvad Kesk-Euroopa ja Vahemere köökide maitsed luues uusi, trendikal fusion-stiilil põhinevaid kooslusi. Road on valmistatud ainult looduslikest toiduainetest, lisamata tehislikke lõhna-, maitse- või värvaineid ega konsentraate.

Talvemenüüs rõõmustavad sööjaid näiteks roheline salat küpsetatud Eesti talujuustuga vaarikakastmes, glasuuritud kammkarbid, kodune pardimaksapasteet kuivatatud ploomidega jt. hõrgutised. Gruppidele mõeldud spetsiaalsest jõulumenüüst ei puudu aga ka küpsetatud sealiha Saaremaa kadakamarja kastmega,hirveliha terriin sibulamarmelaadi ja kõrvitsaga jm.

Terav peohitt

Teravaid elamusi ihkavatele sööjatele pakub aga vanalinna sohvabaar Deja Vu võimalust gastonoomiliseks vene ruletiks. Nimelt on põrgulikult tuline suupiste, piri-piri pipar peidetud viie ohutu röstbeefi suupiste vahele ja julgust nõudev seltskonnamäng võib alata, võitjat ootab ka auhind!
Lisaks uuele põnevale seltskonnamängule on uues Deja Vu talvemenüüs ka palju teisi põnevaid suupisteid, uued maitsvad pastad, värsked salatid, hõrgud pearoad ja suussulavad magustoidud. Uue menüü puhul on kuni detsembri lõpuni valik uusi tooteid ja mõned Deja Vu klassikud igal tööpäeval  kell 12 -17 kuni poole soodsamate tutvumishindadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles