Viis halba kodust harjumust, mis rikuvad ööune kvaliteeti

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamistuba.
Magamistuba. Foto: www.flickr.com

Kui arvad, et heaks enesetundeks piisab üksnes piisavalt pikast ööunest, oled eksiteel. Uni peab olema ka kvaliteetne ja nii mõnigi meie kodustest harjumustest vähendab seda tuntavalt.

Need viis alljärgnevat harjumust teevad ööunele täieliku karuteene, nii et parem loobu neist juba täna, soovitab portaal ApartmentTherapy.

Unegraafiku puudumine

Inimese uni käib 90minutiliste tsüklite kaupa. Voodisse minnes äratust sättides pea seda silmas ja arvesta vastavalt sellele välja oma ärkamisaeg ilma, et peaksid tsüklit katkestama.

Kardinate ette tõmbamine

Me ei pea tegelikult magama pilkases pimeduses. Jäta õhtuti aknakatted akende ette tõmbamata ja lase end hommikuti äratada naturaalsel valgusel, kui elurütm sedasi vähegi lubab. 

Telefoni näppimine

Voodis silmade kinnivajumiseni kassivideote vahtimine võib tunduda küll mõnusa meelelahutusena, aga tegelikult vähendab uinumiseni ekraani põrnitsemine oluliselt ööune kvaliteeti. Et aju saaks une lainele häälestuda, tuleks kõik ekraanid kinni panna tund-paar enne ööund. 

Voodi tegemata jätmine

Hommiku alustamine voodi korrastamisega mõjutab otseselt igapäevaproduktiivsust ja asjalikkust. Kui voodi tegemata jätad, mõjutab see sind terve päeva negatiivselt ja ka kõiki teisi ülesandeid on märksa lihtsam pooleli jätta.

Nädalavahetused

Mõistagi pole nädalavahetustel endil mitte midagi viga. Probleemiks saab see, kui armastad nädalalõppudel hommikuti pidutseda ja päevagraafiku peapeale pöörad. Samamoodi, aga vähem hävitavalt, mõjub see, kui lihtsalt vabade päevade hommikutel kaua magad. Püüa ka nädalavahetusel järgida nädalasisest rutiini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles