7 asja, mida alati energilised inimesed koduses elus teisiti teevad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Tunned, et millekski pole jõudu ja huvi, kuigi tahaksid olla hoopis aktiivsem? Väga suure tõenäosusega tuleb sul muuta kõigest seitset asja, et saada üheks neist, kel alati kõigeks jaksu on.

Hommikurituaal

Isegi, kui sa pole üldse hommikuinimene, võta end kokku ja loo endale mingi rituaal. See võib olla midagi põhjalikumat, nagu jalutuskäik koeraga, või midagi märksa lihtsamat, näiteks igahommikune smuuti. Ükskõik, mis, aga midagi meeldivat, kindlat ja ühel ajal toimuvat peaks olema igas päevas.

Trenn

Ei tule kellelegi üllatusena, et trenn annab kõvasti energiat. See vabastab heaoluhormoone ja tõstab tuju, vähendab stressi ja ärevust. Energiat on rohkem ja tuju parem – mida veel tahta.

Korralik ööuni

Unevõlg on tõsine probleem ja võib viia tervisehädadeni. Tagantjärele magamine pole aga võimalik. Pigem püüa hakata igal ööl vähemasti seitse tundi magama ja mine igal õhtul samal kellaajal voodisse.

Väldi segadust

Korras kodu mõjub vaimsele tervisele väga hästi. Püüa asjad kodus kontrolli all hoida ja näed, et energiat on märksa rohkem. 

Ela hetkes

Ära keskendu sellele, mis võiks olla kunagi tulevikus või mis oli minevikus. Õpi olema kohal hetkes, mis praegu käes, ja püüa seda maksimaalselt nautida.

Võta aega meelelahutuseks

Tegele ükskõik millega, mis paneb sind ajataju kaotama, olgu selleks raamatute lugemine, lumelauasõit, sõpradega väljas käimine või midagi neljandat. Naudi elu, see annab energiat.

Õpi keelduma

Energiapuuduses vaevlevad sageli need inimesed, kes ei oska kunagi millestki keelduda ning lõpuks end kohustustega üle koormavad. Kui tunned, et sulle üritatakse pähe määrida midagi, millega sa tegeleda ei taha, ütle lihtsalt «EI!». 

Allikas: ApartmentTherapy

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles