Ekslik liigutus, mida inimesed peegleid puhastades teevad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutoa peegel.
Elutoa peegel. Foto: Panther Media/Scanpix

Kas ka sinu peeglid on puhastamise järel jätkuvalt plekke ja tolmukübekesi täis? Veebilehe realsimple.com ainetel selgitame välja põhilised eksisammud, mida peegleid puhastades tehakse.

Paljud on harjunud peeglit puhastama ringjate liigutustega. Paraku toob selline teguviis rohkem kahju kui kasu. Kõige parema tulemuse saavutamiseks on seega soovituslik peegelpind üle käia S-kujuliste liigutustega. Ringjate liigutustega kandub ümbritsev tolm ja mustus nimelt tagasi peegelpinnale, jättes sellele määrdunud jäljed.

Lisaks tasub meeles pidada, et klaasipuhastusvahendit on soovituslik pihustada lapile, mitte otse peegelpinnale. Et vältida paberi- või puuvillakiude, on mõistlik senine majapidamispaber või -lapp vahetada välja mõne õhukese mikrofiibrist lapi vastu. Järgi kõiki juhiseid ning peegli endine sära on tagasi minutitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles