ASJATUNDJAD SELGITAVAD ⟩ Miks pealinna kinnisvaraturg kriisi kiuste rekordeid teeb?

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee vanemtoimetaja
Copy
Eesti pank prognoosib tänavuseks majanduskasvuks 2,9 protsenti ning kuna ka laenamine on odav, siis on tänavuseks aastaks vähemalt Tallinnas oodata kerget kinnisvara hinnatõusu
Eesti pank prognoosib tänavuseks majanduskasvuks 2,9 protsenti ning kuna ka laenamine on odav, siis on tänavuseks aastaks vähemalt Tallinnas oodata kerget kinnisvara hinnatõusu Foto: Madis Veltman / Postimees

Pealinna kinnisvaraturg taastus hoolimata kevadisest ehmatusest väga kiirelt – aasta lõpus löödi varasemad hinnarekordid ja ka tehingute arv taastus jõudsalt, justkui polekski vahepeal midagi juhtunud. 

Detsembris maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2264 eurot, mis on ajaloo kalleim tase. 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahteri sõnul lubasid mitmed kinnisvarasektori esindajad kevadel oma lõputunnistuse ja mütsi ära süüa kui hinnad sügiseks ei kuku, kuid midagi sellist ei juhtunud.

«Kevadel pandi paariks kuuks tuled kustu, aga pikemas plaanis kinnisvaraturg koroonast kannatada ei saanud. Viimased neli kuud tehti tehinguid isegi varasemast aastast rohkem ning hindadesse jõudis tavapärane inflatsiooniga kaasnev kallinemine,» tõdeb Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles