KINNISVARAPORTAAL Harjumaa müügis olevate maade pakkumised on aastaga kokku kuivanud

Kodu.postimees.ee
Copy
Nii maade kui laiemalt kinnisvaraturu järgmised trendid määrab üldine suurem majanduspilt.
Nii maade kui laiemalt kinnisvaraturu järgmised trendid määrab üldine suurem majanduspilt. Foto: Shutterstock

Kinnisvaraportaali KV.EE andmetel pakuti 02.2022 Harjumaal müügiks 1015 maatükki. Aastataguse ajaga võrreldes on maade müügipakkumiste arv vähenenud 1559 pakkumiselt 35 protsendi võrra. Maade müügipakkumiste keskmine hind oli 02.2022 kinnisvaraportaalis KV.EE 64 €/m² ehk eelmisest aastast 31 protsenti rohkem, vahendab kinnisvaraportaal.

Kinnisvara müügipakkumiste arvu vähenemise trend on olnud üldine. Pakkumisi on aastatagusega võrreldes vähemaks jäänud erinevates kinnisvaraturu segmentides. Samuti on hinnatõus olnud sarnane üldine trend. Kui pakkumist on vähe, aga ostjad soovivad osta, siis lähevad hinnad üles.

Nii maade kui laiemalt kinnisvaraturu järgmised trendid määrab üldine suurem majanduspilt. Kui Venemaa agressioonile piiri ei panda, saab tarbijate ja ettevõtjate kindlustunne suure hoobi. Paratamatult peab see väljenduma kinnisvaraturul negatiivselt.

Venemaa algatatud Ukraina vallutamise plaani negatiivne mõju väljendub nii ostjate väiksemas ostuvalmiduses kui kehvemates finantseerimistingimustes. Samuti on ebakindlusel oluline negatiivne mõju ettevõtjate investeerimisvalmidusele.

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles