UUS NÄGU JA SISU ⟩ Ehitisregister läbis mahuka uuenduskuuri

Kristina Kostap
, kodu.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ehitisregister läks möödunud nädalal üle uuele platvormile. Seoses uuele menetluskeskkonnale üleminekuga on esinenud kasutajaid mõjutavaid tõrkeid, mille lahendamisega tegeletakse.

«Ehitisregistri uuele süsteemile üleminek oli hädavajalik, sest vana süsteem oli tehnoloogiliselt aegunud ning see ei vastanud enam tänapäevaste digiteenuste nõudmistele nii arhitektuuri kui kasutajamugavuse mõttes. Uus ja ühtlasi järjest uuenev ehitisregister võimaldab liikuda kasutajasõbralikuma, läbipaistvama ja turvalisema rakenduse poole,» rääkis MKMi ehitisregistritalituse projektijuht Taavi Jakobson.

«Kahjuks on seoses hiljutise suurema üleminekuga esinenud tõrkeid ehitisregistri töös. Vabandame tekkinud ebamugavuste pärast. Nii MKMi ehitisregistri talitus kui arendajad töötavad pidevalt, et probleemid võimalikult kiiresti kõrvaldada,» lisas Jakobson.

Möödunud nädala uuenduste hulka kuulus nii uuele menetluskeskkonnale üleminek kui ka kogu mahuka ehitisregistri andmebaasi vanast süsteemist uude kolimine. Pikemas perspektiivis muudab uus menetluskeskkond hoonetega seotud protsesside läbiviimise kõigile osapooltele mugavamaks. Näiteks uuenes juba selle tarnega ehitusloa ja -teatise ning kasutusloa ja -teatise sisestamine ja menetlemine, failide käsitlemise ja allkirjastamise teenused, andmete esitamise teatise ning projekteerimistingimuste sisestamine ja menetlemine.

Tulenevalt klienditoe numbri senisest suuremale koormusele palub ehitisregistri talitus kasutajatel murede korral saata e-kiri aadressil ehr@mkm.ee. Kirjad vaadatakse läbi ja vastatakse esimesel võimalusel.

Alates 2016. aastast digitaalseid menetlusi võimaldava ehitisregistri hädavajalikku uuele arhitektuurile üleminekut alustati 2021. aasta esimeses pooles. Sellest ajast on viidud kasutajateni järjest suuremaid ja väiksemaid uuendusi, täiesti uute teenustena on lisandunud näiteks infoportaal ja Eesti 3D kaksik. Üleminek uuele arhitektuurile peaks lõppema selle aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles