OMA TUBA, OMA LUBA Mind pandi toolile istuma, võeti sall silme eest ja..

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tänases osas räägime sünnipäevadest, nendest toredatest tähtpäevadest, mida keegi otseselt ei oota, ent mida ei anna vältida ka.

Mitte keegi meist ei oska sünnipäevi tähistada. Mitte et meil pidutsemise vastu midagi oleks, me lihtsalt ei seedi seda tähelepanu ja pinget.

Madis, kavalpea, võtab sünnipäevaks puhkuse või äärmisel juhul vaba päeva. Ta poputab ennast ja pühendab terve päeva isiklike eesmärkide täitmisele. Kostap, peaagu nagu Madis, üritab samuti madalat profiili hoida. Tahes tahtmata peab temagi elule ja uuele eluaastale alla vanduma.

Aga sünnipäevalaud?

Madisel on sünnipäevalaual alati traditsioonilised singirullid, täidetud munad ja veel nipet-näpet, mille valmistamine tal kas või une pealt välja tuleb. Kostap läheb lihtsama vastupanu teed ja tellib rahva tungival nõudmisel kringli.

Madisele meenub seepeale kord, mil ta kartis, et sõbrad on talle strippar Marco tellinud. See sünnipäev herr Marco seltsis ei lähe tal ilmselt kunagi meelest.

Palmi, kelle sünnipäeva parasjagu tähistame, tõi tähtsa päeva puhul kooki ja mulli. 100 Facebooki õnnesoovi jäävad tal täna ära, mistõttu on Palmil aega suisa jalaga segada. Kell on alles 10 ja meil on pool päeva juba tehtud. Paras aeg tähistama hakata!

Saade «Oma tuba, oma luba» on eetris iga nädal. Saateid saab kuulata Postimehe Pleierist, Spotifyst ja Apple Podcastist.

Ühendust saab julgelt võtta e-posti aadressil kodu@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles