Video: see linn tõestab, et prügivaba elu on täiesti võimalik

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamikatsu prügila.
Kamikatsu prügila. Foto: Kuvatõmmis videost

Ajal, kui paljud riigid suurejooneliste projektidega prügi täieliku taaskasutamise poole püüdlevad, on üks väike linnake selle sisuliselt juba ära teinud. 

Jaapani Kamikatsu-nimelise linna elanikud sorteerivad oma prügi 34 erinevasse kategooriasse ja toimetavad jäätmed siis jäätmejaama. Esialgu olid paljud linnakese asukad mõttele vastu, aga ajapikku on nad jõudnud arusaamale, et see on nende oma kodukandi ja nende isikliku tervise huvides.

Jäätmejaama töötajad tunnistavad, et muidugi pole kõik sorteerimises võrdselt osavad, aga ajapikku muutub see loomulikuks osaks igapäevaelust ja tekib vilumus.

80 protsenti kogu Kamikatsus tekkivast jäätmekogusest töödeldakse kas ümber, taaskasutatakse või komposteeritakse. Vaid 20 protsenti läheb vanal kombel prügimäele, aga linna eesmärk on jõuda lähiaastatel seisu, kus kogu tekkiv prügi läheb  mingil moel ringlusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles