Romantilised lükanduksed koguvad Eestiski populaarsust

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wesse Engineeringu disainitud romantilise maakodu hõnguline lükanduks.
Wesse Engineeringu disainitud romantilise maakodu hõnguline lükanduks. Foto: Niclas Mäkelä/Wesse Engineering

Mujal maailmas väga levinud nn. laudaukse disainiga lükanduksed, mis toovad elamisse romantilise skandinaavia maakodu hõngu, huvitavad ka  Eesti koduomanikke aina enam.

Wesse Engineering valmistas äsja just niisugused uksed eestlaste noore pere kodusse Soome suurimal elamumessil: Osmo puiduvärviga kaetud heledad uksed on üsna lihtsad, valmistatud massiivsemast männist, ent üsna rasked. Uks liigub ülasiinil rullikutel, all on pidurdusvarustus.

Foto: Niclas Mäkelä/Wesse Engineering

Käepidemed valmistas siinne Mäetalu sepp - tegemist siis siingi unikaalse käsitööga. «Taolisi uksi küsitakse küll,» rääkis Wesse juht Margus Valge, mööndes, et tegemist on siiski kallimasse hinnaklassi kuuluva tootega. «Seal oli tegemist suuremate ustega, mis nõuavad ka kallimat mehhanismi.»

Foto: Niclas Mäkelä/Wesse Engineering

Elamumessil näidatud skandinaavialikku noore pere koju, kus tänapäevane moodne disain  sulandus maalähedase stiiliga õnnestunud tervikuks, märksõnadeks looduslähedus ja funktsionaalsus, sobis lahendus imehästi - vaata kaunist galeriid Lumimustikka majast siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles