Kolm levinud ebaviisakat küsimust, mida külla minnes küsida ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutuba.
Elutuba. Foto: www.thensnug.com

Pahaaimamatult võime kedagi külastades oma küsimustega nende tundeid riivata. Vaata, millised on kolm peamist ebaviisakat küsimust, mis sinu võõrustajat haavata võivad.

«Kui palju see maksis?»

Selle asemel küsi võõrustajalt, kas ta teab, kust seda soodsa hinnaga saada võiks.
On arusaadav, et sulle võib hakata mõni sõbra mööblitükk või sisustuselement väga meeldima, aga küsida otse, kui palju ese maksis, pole kõige viisakam. Võib-olla ei meeldi võõrustajale nii otse rahast ja oma võimalustest rääkida. Seepärast on alati lihtsam lahendus küsida vihjeid ostukohtade kohta - sealt saad hinna juba ise hiljem kindlaks teha.

«Kui palju üüri/laenu te maksate?» 

Selle asemel küsi, kas piirkonna hinnad on sõbra meelest mõistlikud. Sisuliselt sama põhjendus, mis eelmise küsimuse juures. Kui sõber on avatud konkreetsetest summadest rääkima, teeb ta seda ise. Kui ei, siis vähemasti pole sa sundinud teda kõnelema teemadel, mis talle ebamugavust võivad valmistada. 

«Millal su kodu valmis saab?»

Selle asemel küsi, mis projekt sõbral kodus praegu pooleli on. Miks? Koduomanikele ei meeldi tavaliselt, kui nende poolikule remondile otsesõnu tähelepanu juhitakse. Kui küsid, mis praegu käsil, on võimalik, et kuuled niisamagi, mis sellele järgneb ja millal koduga ühele poole loodetakse saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles