Fotod: muljet avaldavad elamud, mis kandideerivad arhitektuuripreemiatele

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamu Niine tn 6a Tallinnas.
Korterelamu Niine tn 6a Tallinnas. Foto: Tõnu Tunnel

Reede õhtul saavad teatavaks need, kes võidavad 2016. aasta arhitektuurivaldkonna aastapreemiad. Toome teieni elamud, mis on nomineeritud auhindadele. 

Puitelamu Nõmmel 

Maja arhitektiks on Martin Aunin ja sisearhitektiks Kaire Kemp. Elamu on Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali üks nominentidest. 

Puitelamu Nõmmel. Foto:
Puitelamu Nõmmel. Foto: Foto: Martin Aunin

Korterelamu Niine tn 6a Tallinnas

Kolmekorruseline kivimaja on kaetud puitlaudisega. Hoones on kokku kaksteist kahe- ja kolmekorruselist korterit. Korterelamu arhitektideks on Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ja Joel Kopli. Hoone on Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali üks nominentidest. 

Korterelamu Niine tn 6a Tallinnas. Foto:
Korterelamu Niine tn 6a Tallinnas. Foto: Foto: Tõnu Tunnel

Korterhotell Konrad Tartus

Tegu ei ole päris klassikalise korterelamuga – hoones on hoopis kaheksa külaliskorterit. Korterhotelli arhitektideks on Tiit Sild, Martin McLean ja Keiti Kaasik ning see on Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali üks nominentidest. 

Korterhotell Konrad Tartus. Foto:
Korterhotell Konrad Tartus. Foto: Foto: Marje Eelma

Kuke külalistemaja

Sarnaselt külaliskortereid sisaldavale Konradile ei ole ka see päris traditsiooniline elamu, tegu on hoopis külalistemajaga. Kuke külalistemaja on Sisearhitektide liidu aastapreemia üks nominentidest kodu kategoorias. 

Külalistemaja arhitektideks on Pille Lausmäe (Pille Lausmäe SAB), Mari Põld (MP Studio), ja Liisa Põime (arhitektuuribüroo Studio 3).

Kuke külalistemaja Foto:
Kuke külalistemaja Foto: Foto: Martin Siplane

KODA by Kodasema

Väikemaja kontseptsiooni autoriteks on Taavi Jakobson, Ülar Mark, Hannes Tamjärv, Kalev Ramjalg ja Marek Strandberg. Arhitektiks on Ülar Mark ja sisearhitektideks Kariina Kristiina Kaufmann, Kadri Tontoja Hannes Praks. Konstruktoriks on Egon Kivi. KODA on parima väikeobjekti 2013–2015 üks nominentidest. 

KODA Foto:
KODA Foto: Foto: Tõnu Tunnel

Arhitektuuripreemiaid jagavad nii kultuurkapital, arhitektide liit, sisearhitektide liit kui ka maastikuarhitektide liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles