Jumekam tatrapuder – talviselt toekas kõhutäis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
tatrapuder
tatrapuder Foto: Margit Eerma

Sellest numbrist hakkab kokkamis­rubriigis retsepte jagama ka Nimini Gurmee poe perenaine Margit Eerma. Seekord pakub ta välja tavapärasest särtsakama tatrapudru.

Lumine ilm ja külmast näpistatud punased põsed ajendasid koju jõudes valmistama mõnusalt sooja ja kosutavat tatraputru koos praetud kanahakklihaga. Kuid et maitse oleks uudne ja mõnevõrra särtsakam, kasutasin uusi ja huvitavaid maitseaineid ning õlisid. Tatra ja kanahakkliha kogust võib arvestada vastavalt vajadusele.

Retsept

•    300–400 g tatart

•    0,5 tl tavalist soola

•    näpuotsatäis suitsutatud vürtsidega soolahelbeid

•    1–1,5 tl kookoseõli

•    sorts avokaadoõli pannile

•    200–400 g kanahakkliha

•    8–10 kirsstomatit

•    serveerimiseks balsamico kreemi

•    väikesi hapukurke

Alustuseks praadisin tatratange kergelt pannil kvaliteetses Terre Exotic kookoseõlis. Seejärel panin tatra potti keema, lisasin pool teelusikatäit tavalist soola. Samal ajal praadisin pannil hakkliha avokaadoõliga. Lihale lisasin ka suitsuvürtsidega soolahelbeid, mis annavad roale mõnusalt suitsuse vürtsika maitse. Kõige lõpuks lisasin kanahakklihale pool tl kookoseõli, mis annab sellele kerge magusa maitse ja isuäratava aroomi.

Jätsin kanahakkliha 10 minutiks madalale temperatuurile hauduma ning lisasin veel väikesed kirsstomatid, mis muutuvad kuumuses pudru kõrvale mõnusalt kosutavaks suutäieks.

Kui kõik valmis, segasin omavahel nii tatra kui ka kanahakkliha ning serveerimisel lisasin juurde väikesed hapukurgid ja i-le täpiks balsamico kreemi. Valmis sai lihtne, kiire, talvine ja samas teistsugune tatrapuder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles