Millist kala haugata õlle kõrvale?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsukala.
Suitsukala. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

MTÜ Peipsi kalanduspiirkonna arendajate kogu juhatuse esimehe Urmas Pirki sõnul sobib õlle kõrvale kõige paremini soe suitsukala, näiteks latikas, ahven või koha.


Kõige värskemat suitsukala saab Peipsi ääres Kuldkala müügikohtadest ja ka Mustvee Statoilist, kus on nüüd avatud kalapood - neis kohtades on tavaliselt ikka viit-kuut sorti suitsukala pakkuda, näiteks latikat, lutsu, koha, ahvenat ja särge, kirjutab

Maaleht

.

Saaremaal tegutseva MTÜ Saarte Kalanduse tegevjuht Taavi Nuum peab õlle kõrvale kõige sobilikumaks kuivatatud lesta või särge, kuid nende delikatesside ostukoha nimetamine võtab mehe kukalt kratsima; samuti sobib tema sõnul hästi suitsuräim ja kevadel suitsutatud tuulehaug.

Põllumajandusministeeriumi kalamajanduse osakonna juhataja Madis Reinup soovitas spetsiaalse õllekalana värsket kevadist kuivatatud särge, lisaks ka kuivatatud latikat ja säinast, kuna need on head rasvased kalad, mis sobivad hästi tumedama õlle
kõrvale.

Kalamajanduse osakonnas soovitati ka suitsutatud latikat, karpkala ja lesta, mille kõrvale tuleks rüübata laager-tüüpi heledat õlut - siis ei domineeri õlle maik suitsukala hea maitse üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles