Kuidas valida poes ingverit?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingver.
Ingver. Foto: SCANPIX

Külmal ajal tasub ikka tervise turgutuseks ingverit süüa. Ajakiri Naised annab nõu, kuidas ingverit osta ja mida tarbimisel silmas pidada.

Poes ingverit valides võta parajalt prink ja vähem kortsuline juurikas, sest kortsus ingverid on kõvemad ja kiulisemad. Ingverijuurika mahlasusest ja värskusest annab aimu ka raskus ja lõhn – värskele ingverile on omane vürtsikas ja kergelt tsitruseline lõhn.

Kui tahad, et kuumutamisel ingveri maitse liialt ei väheneks, lisa seda toidu hulka nii kuumutamise alguses kui veidi ka lõpus, et maitse domineerima jääks. Kuigi ingverit kooritakse tavaliselt noa või köögiviljakoorijaga, saab koore maha ka lusikaga hõõrudes. Tähele tasub panna, et koore all on kõige parem osa.

Ingver säilib külmkapis mitu nädalat, kuid sügavkülmas veelgi kauem. Jäätununa on seda eriti lihtne riivida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles