Üks ütlemata suvine maasikatort

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikatort
Maasikatort Foto: Merrit Kiho

Kolga-Aabla kodurestoranis on praegu maasikatordi aeg – perenaine Merrit Kiho reedab saladuse, kuidas ta teeb seda koos Vana Tallinna likööriga.



Mõnikord on lihtne ja pealtnäha tuntud asi ilusam ja maitsvam, kui arvata oskame. Selle lihtsalt valmistatava tordi suhkrune põhi on mõnusa sidrunimaitsega ning kaunistatud maasikate ja vahukoorega – kõik kokku annabki küpsetisele erilise õhkõrna suvise hõngu, mis kinoarmastajatele võib meelde tuletada ka Ingmar Bergmani filme.

Maasikatort

Põhjaks

•    200 g võid
•    3 vabalt ringijooksvate kanade muna
•    2 dl suhkrut
•    3 dl nisujahu
•    2 tl küpsetuspulbrit
•    ühe sidruni riivitud koor

Täidiseks

•    2 dl rabarberimoosi (võib asendada mõne muu mõnusa moosiga)
•    1 dl Vana Tallinna likööri
•    ohtralt maasikaid
•    suur pakk vahukoort
•    3 sl suhkrut
•    veidi tuhksuhkrut

Kata 22-sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiv küpsetusvorm küpsetuspaberiga, määri sellele võid ning raputa riivsaiaga üle. Sulata või ja lase jahtuda.

Vahusta munad ja suhkur tihedaks vahuks, sega sisse või ja riivitud sidrunikoor. Sega hulka ka jahu ja küpsetuspulber. Vala vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase koogil jahtuda ja jaga-lõika see kaheks põhjaks.

Niisuta põhjad Vana Tallinna likööriga ja määri seejärel rabarberimoosiga.
Pane alumisele põhjale suhkruga vahustatud vahukoor ja selle peale poolitatud maasikad. Tõsta ülemine põhi peale, kata maasikatega ja raputa üle tuhksuhkruga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles