Suvehõnguline grillieine murul

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadriorus: taamal presidendi kantselei aed, näitab Taigo Lepik äsja grillilt tulnud rahvuskala räime ja kodumaist vutti.
Kadriorus: taamal presidendi kantselei aed, näitab Taigo Lepik äsja grillilt tulnud rahvuskala räime ja kodumaist vutti. Foto: Jaanus Lensment

«Grillige midagi tavatumat, näiteks räime, vutti, maksa. Värske salatisegu valmistamisel võtke aga suvel teejuhiks koduaed või turg,» julgustab presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik inimesi õueseltsingutel vabam ja loomingulisem olema.

Mitte ükski neist, ei grillitud räim, vutt ega ka maks pole konte murdev kokanduslik kunsttükk, kohalik kraam on see enamasti veel pealegi. Sinna kõrvale pisut aiarohelise salatit ja grillil küpsenud köögivilju, ning ongi koduse aiaõhtu või piknikuplatsi eine koos. Isegi magustoit võiks tulla grillilt: kuum söesuitsuse mekiga puuvili koos jäätisepalliga, imehea!

«Suvine õuetoit võikski olla lihtne ega tohiks nõuda enese päevapikkust vaaritamisega kurnamist,» arvab Taigo Lepik. Jah, muidugi on ekstramuretu haarata poest valmis marinaadiliha, ent see on pahatihti üle maitsestatud, eriti soolaga. Isegi kodus kipuvad inimesed liigse maitsestamisega patustama – nii kalale kui ka lihale jätkub tegelikult vähesest, kolm-neli maitset marinaadis on täiesti piisav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles