7 põhilist viga pisikese eluruumi sisustamisel

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge jätab küll avarama mulje, aga värve ei tasu pisikeses ruumis karta.
Valge jätab küll avarama mulje, aga värve ei tasu pisikeses ruumis karta. Foto: SCANPIX

Olgu tegu terve korteri või ühe toaga – pisikest ruumi on väga raske sisustada nii, et see ahistavalt ei mõjuks. Millised on põhilised möödapanekud?

Kasutult seisev panipaigaruum
Voodialused, riiulid lae all – kõik see kasutuna seisev vaba ruum, kus saaks ometi suurepäraselt säilitada talveriideid, hoida raamatuid ja muud vajaminevat. Võta kõik säärased mõnusad panipaigavõimalused tingimata kasutusele!

Ebaproportsionaalne mööbel
See ei tähenda, et väikestes eluruumides peaks tingimata kasutama vaid väikesemõõdulist mööblit. Pigem vaata ette, et sa ei tekitaks pisikesse ruumi mööblimassiive – näiteks seinast seinani ulatuvad sektsioonkapid on sellisel juhul kindlasti liiast.

Liiga palju lärmi
Kui sul on vähe ruumi, pead püüdma oma kogumiskirest üle olla. Püüa kaunite kunstiteoste ja nipsasjakestega oodata, kuni elupind vähe avaram on.

Läbimõtlemata otsused
Võta ruumiplaan ette ja mõtle kõik läbi enne, kui sisustama hakkad. Väikeste ruumide puhul on ette- ja läbimõtlemine eriti oluline – nii saad kasutada ruumi võimalikult efektiivselt, jättes samas piisavalt hädavajalikku avarust.

Ruumi osadeks jagamine
Sirmid ja muud ruumijagajad on klassikaline väikeste eluruumide lahendus, aga ei toimi tegelikult üldse. Samamoodi lõhuvad ja muudavad pisikest ruumi veelgi ahistavamaks erivärvilised seinad, vaipadega nö territooriumi jagamine ja muud jõhkrad võtted.

Arglik sisustamine
See, et sul on kodus vähe ruumi, ei tähenda, et peaksid leppima keskpärase sisustusega. Ole julge, lase oma soovide ja fantaasiatel möllata!

Ei mingit tühja seinapinda
Ühest küljest tundub vaba seinapind pisikese elamise puhul muidugi ruumi raiskamisena, aga visuaalset muudab see toa hoopis suuremaks. Kunstiteosed ei pea rippuma igas seinas, jäta midagi ka tühjaks, et pilk saaks puhata!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles