5 tegelikult tühist asjaolu, mille pärast koduotsija oma pead vaevama ei peaks

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni eluruum ei ole avatud loomulikule valgusele.
Mõni eluruum ei ole avatud loomulikule valgusele. Foto: Pexels / CC0 Licence

Koduotsing on üks võrdlemisi trööstitu tegevus. Me küll püüdleme täiuslikkuse poole, ent paratamatult peame teinekord ka teatud järelandmisi tegema. Esmatähtsaid asjaolusid on võimatu välistada, seega annamegi ülevaate neist vähetähtsatest nüanssidest, millele võid algusperioodil tähelepanu mitte pöörata.

1. Värvid, värvid ja veelkord värvid

Olgu tegemist ebasümpaatsete värvitoonidega seintel või kasvõi lagedes - need ei ole esmatähtsad asjaolud, millest lähtudes kodu soetada. Värvimistööd on üks lihtsamaid ning taskukohasemaid ettevõtmisi, millele võid julgelt kogu oma fookuse suunata alles siis, kui kodu juba soetatud on, vahendab apartmenttherapy.com.

2. Lootusetud mööblivalikud

Uut kodu vaatama minnes ei tasu eluruumis olevat mööblit peljata või sellel oma koduostu otsust mõjutada lasta. Tavaliselt kolib mööbel üheskoos omanikuga, nii et võid julgelt edasi avastada. Kohustust osta eluruum ühes sealoleva mööbliga ei lasu mitte kellegil meist. 

3. Detailid interjööris

Sulle ei ole meeltmööda teatud interjöörilahendused või pead koledaks hoopis eluruumis rakendatud viimistlustehnikaid? Ole mureta, ka see on valdkond, kus saad lihtsate vahenditega pool tööst ise ära teha. Oota esmalt müügileping ära.

4. Loomulik valgus

Mõni eluruum ei ole juba oma planeeringult kuigi avatud loomulikule valgusele. Valgust tõkestavaid asjaolusid võib olla aga mitmeid - esmalt veendu, ega mõni akna taga kasvav puu või põõsas uudistatavat eluruumi hämaramaks ei muuda. Kui eluruumil kipuvad olema näiteks pigem väikesed aknad, saab alati ju ka need välja vahetada. Iseasi, kui suurteks väljaminekuteks sa kodu soetamise järel võimeline oled.

5. Eluruumi algupärane planeering

Iga eluruum täidab omatte konkreetset eesmärki. Inimesi hirmutab tihtipeale kas neile sobimatu planeering või mõned erilahendused ruumis. Uut kodu otsides ei tasuks sellel üksikasjal aga liialt pikaks peatuma jääda - tubasid saab alati enda heakspidamise järgi ümber tõsta või vähemalt muuta sõnastust nende esialgses planeeringus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles