Aastavahetuse retseptisoovitus: lumine talvekook ilma jahuta

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristel Trell

Remondihull jagab oma päevaraamatus isuäratavat koogiretsepti, mille jaoks ei ole vaja grammigi jahu. Koogi põhikomponendiks on munad!

Tarvis läheb:

  • 12 muna
  • umbes 350-400 grammi šokolaadi (mina teen pooleks ekstratumeda küpsetusšokolaadi ja piimašokolaadiga)
  • 2 supilusikatäit suhkrut
  • umbes 50 grammi võid
  • Külmutatud mustsõstraid vähese suhkruga

Katteks:

  • Toorjuustu, tuhksuhkrut, vaniljet ja vahukoort ning marju

Mina tegin nii:

Klopi munavalged kõvaks vahuks (mina lisa alguses näpuotsatäie soola, pärast lusikatäie suhkrut), munakollased lusikatäie suhkruga. Sulata vesivannil šokolaad võiga ning vala see munakollase juurde, sega vispliga. Ettevaatlikult aeglaselt segades hakka segu munavalgevahule lisama, kuni saad koheva pruunika vahu. Vala see lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 150 kraadi juures 30-40 minutit.

Mikserda valmis suur kogus toorjuustu vahukoorega – kasuta kindlasti tuhksuhkrut, vältimaks tükke! Lõika jahtunud koogipõhi pooleks (mina teen põhja valmis eelmisel päeval juba) ning pane sinna hapusid vähese suhkruga hõõrutud mustsõstraid ja mõni törts toorjuustukreemi.

Kata kook peal ja külgedelt toorjuustukreemiga ning suhkurdatud värskete marjadega: isuäratavalt kohev talvine kook ongi valmis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles