Mees rendib juba mitu aastat ühegi aknata kummalist eluaset

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katusealune, millesarnases ka Lehay elab.
Katusealune, millesarnases ka Lehay elab. Foto: www.flickr.com

Noor mees, kellel korralikuks korteriks raha pole, elab juba mitu aastat väga kummalisel üüripinnal, millel pole ühtegi akent.

Ameeriklane Jack Lehay elab juba mitu aastat ühe maja katusealuses, mis muidu mõeldud torudele ja venitlatsioonisüsteemidele ligipääsemiseks, vahendab ApartmentTherapy.

Oma niiöelda koju pääseb mees redeli abil. Ruumi on tal seal kõigest neli ruutmeetrit, aga mees on rahul: üürilepingu lõppemisel kavatseb ta seda pikendada. Seda olenemata tõsiasjast, et elamispinnal pole mitte ühtegi akent.

Üürile võttis Lehay pinna nii, et ei näinud seda kordagi. Ülevaatamiseks polnud aegagi: konkurents eluasemele oli kõrgete üürihindadega New Yorgis nii tihe, et selleks poleks olnud võimalustki.

Elukoha eest maksab Lehay üüri umbkaudu 450 dollarit kuus. See on New Yorgis karm reaalsus, mis pisut tagasihoidlikumal moel kajastub ka Eestis: üürihinnad suuremates linnades kerkivad sellistesse kõrgustesse, et inimestel pole võimalik enam elamisväärseid kodusid üürile võtta. 

Vaata Lehay kodu pilte SIIT! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles