Veiseribid ... kakaoga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakao, õlle ja tšilliga: veiseliha toekamas maitserüüs.
Kakao, õlle ja tšilliga: veiseliha toekamas maitserüüs. Foto: Liina Karron

Ajal, kui suvevalgus selleks aastaks lõplikult lahkunud ja lumevalgus veel saabumata, ihkab ihu ja hing õhtusöögiks midagi eriti kosutavat. Veiseribid kakao ja tumeda õllega on just see, mis novembrist räsitud vaimule elu sisse ajab.

Kakao ei ole liharoa sees aga sugugi mitte naljakas nähtus, hoopis vastupidi: kakaoubade kodumaal on korralik tume kakaopulber toitude maitsestamisel täiesti omal kohal, lisades kastmetele sügavust ja soojust.

•    1 kilo veiseribisid
•    kümmekond küüslauguküünt
•    jupp kooritud ja viilutatud ingverit
•    üks nelgitera
•    üks puhastatud-viilutatud punane
tšillikaun
•    2 sl korralikku magustamata kakaopulbrit
•    1 sl HP pruuni kastet (soovi korral)
•    1 tl pruuni suhkrut
•    1 pudel tumedat õlut
(Tõmmu Hiid on väga hea)
•    soola, pipart

Maitsesta veiseribid soola-pipraga ja pruunista pannil korralikult läbi. Samal ajal lao ahjupotti küüslauk, ingver, nelk, tšilli, kakao, kaste.

Pärast ribide pruunistamist pane potti ka liha­kraam, kalla peale õlu – eelnevalt käi pann tilga õllega üle, et kogu hea praadimisjääk kätte saada ja potti panna. Hauta ahjus madalal kuumusel (mitte üle 160 kraadi) 2,5–3 tundi.

Serveeri koos kartulipudruga, millesse on segatud  külmutatud spinatit – vitamiinid ja ilu üheskoos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles