Kas mäletad lapsepõlvest vanaema küpsetatud kohevat ja ülimaitsvat saia, mida kutsusite hellitavalt kohmakaks? Ei mäleta? Jagame sinuga enda vanaema nostalgilist retsepti, mis sinu mälestusi kindlasti meelde tuletab.
RETSEPT ⟩ Nostalgiline vanaema «kohmakas»
Vaja läheb:
- 1 klaasi suhkrut
- 2 muna
- 2 klaasi hapupiima
- 2,5 klaasi mannat
- 100 g margariini
- 100 g rosinaid (valikuline)
- 2,5 klaasi nisujahu
- 2 tl vanillisuhkrut
- 1 tl söögisoodat
Vispelda munad koos suhkruga läbi. Lisa hapupiim, vanillisuhkur, margariin, rosinad, soodaga segatud jahu ja manna. Sega kõik ühtlaseks massiks ning vala margariiniga määritud ahjuplaadile või saiavormi. Küpseta 170-kraadises ahjus 45 minutit või kuni kohmakas on pealt muutunud kuldpruuniks ning seest kenasti läbi küpsenud. Serveeri soojalt koos võiga.
Head isu!