RETSEPT Nostalgiline vanaema «kohmakas»

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Vanaema kohmakas
Vanaema kohmakas Foto: Shutterstock

Kas mäletad lapsepõlvest vanaema küpsetatud kohevat ja ülimaitsvat saia, mida kutsusite hellitavalt kohmakaks? Ei mäleta? Jagame sinuga enda vanaema nostalgilist retsepti, mis sinu mälestusi kindlasti meelde tuletab.

Vaja läheb:

  • 1 klaasi suhkrut
  • 2 muna
  • 2 klaasi hapupiima
  • 2,5 klaasi mannat
  • 100 g margariini
  • 100 g rosinaid (valikuline)
  • 2,5 klaasi nisujahu
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl söögisoodat

Vispelda munad koos suhkruga läbi. Lisa hapupiim, vanillisuhkur, margariin, rosinad, soodaga segatud jahu ja manna. Sega kõik ühtlaseks massiks ning vala margariiniga määritud ahjuplaadile või saiavormi. Küpseta 170-kraadises ahjus 45 minutit või kuni kohmakas on pealt muutunud kuldpruuniks ning seest kenasti läbi küpsenud. Serveeri soojalt koos võiga.

Head isu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles