AITAB VÄHKREMISEST ⟩ See lihtne nipp aitab sul kiiremini uinuda

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Uni on hea tervise ja elu alus. Teinekord on aga igapäevaelu sedavõrd stressirikas ja ärev, et isegi uni on raske tulema. Inglise terviseekspert teab sellele lahendust!

Vähkred muudkui küljelt küljele, ent uni ei taha mitte mingi ime läbi tulla? Enamasti on selle põhjuseks argimured ja mõtted, mis enne uinumist ühtäkki pähe torkavad ega lase sul rahulikult uinuda. Inglise terviseekspert Tim Bond soovitab proovida lihtsat, ent tõhusat 5-minutilist uinumisnippi, mille järel peaksid magama kui nott. 

  • Istu või lama rahulikult voodis ning lõdvesta tasapisi kõik oma lihased.  
  • Alusta näost, pinguta lihaseid ja lase neil seejärel loomulikult lõdvestuda.
  • Lase õlad alla, et vabaneda üleliigsetest pingetest ning aseta käed küljele.
  • Hinga välja, lõdvestades oma rindkere. Seejärel lõdvesta jalad, reied ja sääremarjad.
  • Korda harjutust seni, kuni tunned end rahulikult. Heida muremõtted peast ja püüa lõõgastuda.

Selline süstemaatiline lõdvestumine aitab välja lülitada iga kehaosa pealaest jalatallani. Seejuures tuleb olla mõttega hingamise juures, kirjutab The Mirror. Kui keha on täielikult lõdvestunud, on arsti sõnul aeg puhastada ka oma meeled.

Selleks tuleb mõelda erinevatele rahustavalt helgetele stsenaariumitele. Näiteks võid kujutleda, et istud rõdul ja naudid lummavat päikeseloojangut. Samuti võid vaimusilmas ette manada, kuidas sa selili basseinis hõljud või ka taasluua pildi oma lemmikpaigast. Bondi sõnul võid silme ette manada mistahes rahustava stseeni või paiga, peaasi, et see sind aitab. Juhul, kui harjutusest hoolimata argimõtted esile tükkivad, soovitab Bond 10 sekundi jooksul korrata sõnapaari «ära mõtle».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles