PARADOKSAALNE KAVATSUS ⟩ Perearst avaldab ebatavalise uinumisnipi

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Suurbritannia perearst, kes on samuti unetusega kimpus olnud, pakub ühe äärmiselt tavatu, ent toimiva uinumisnipi.

*Lugu ilmus esimest korda 05.06.2023.

Perearst Karan Raj tunnistab TikTokis jagatud videos, et ei uskunud isegi imenipi tõhusust, ent kui oli selle korra enda peal järele proovinud, ei leia ta nüüd enam ühtki teist võimalust uinumiseks. Perearsti sõnul aitas see tal aastaid nihkes olnud unemustri taas korda saada, vahendab Irish Mirror.

«Korrutades endale, et ma ei jää magama, tagate organismi ärkveloleku,» selgitas ta, lisades, et uinumisnipi võti seisneb oma meelte petmises.

Selmet korrata endale uinumise vajadust, soovitab perearst püsida ärkvel ja teadvustada hoopis enda ärkvelolekut. «Ütle iseendale: ära jää magama ning püsi ärkvel! Õige pea hakkad tundma väsimust ja uimasust,» selgitas Raj.

Perearsti sõnul on sellise praktika mõte paradoksaalne kavatsus ehk meetod, mis seisneb uinumise katkestamises. Paradoks seisneb perearsti sõnul selles, et kui inimene enam uinumiseks nii väga ei pinguta, on unne suikumine palju lihtsam.

«Kui ma ütlen teile, et ärge mõelge jääkarudele, siis ilmselgselt on teie esimeseks mõtteks jääkaru. Selle vastu ei saa. Uinudes kehtib sama loogika,» selgitas perearst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles