OMA TUBA, OMA LUBA Restorani pidanud Triin: «Kaks blondi, kel äriplaani ei ole, pole vist kõige mõistlikumad rentnikud!»

Copy
Mälestus Triinude Toiduministeeriumist.
Mälestus Triinude Toiduministeeriumist. Foto: Triin Palmipuu
  • Mälestusi Triinude Toiduministeeriumist
  • Mida Kristina, Triin ja Madis koju varuvad?
  • Miks Madis singirulle paremale ja vasemale loobib?

Tänases osas räägivad Kristina, Triin ja Madis toidust. Võib öelda, et saatejuhid jagunevad kolmele tasemele – algajast eksperdini. 

Triin, kes kolmest kõige suurema kokanduskogemusega, on pidanud lausa oma restorani – Triinude Toiduministeerium. Idee oma äge restoran teha tekkis Triinil koos teise Triiniga. Pakuti neile pinda ja otsustamiseks 24 tundi. Mindi riskile ja sõlmiti leping. «Meil ei olnud algul sentigi raha. Majaomanikud tegid alguses ka ainult üheks kuuks üürilepingu, sest neile tundus, et kaks blondi, kel äriplaani ei ole, ei ole vist kõige mõistlikumad rentnikud.» Raha tuli teenima hakata kohe, õnneks saadi ruttu ree peale ning edukalt toimetati aastaid. 

Jutt liikus sujuvalt üle kodusele toiduvalmistamisele. Madis on suur toidu ettevalmistaja, kuid selle asemel, et uhada valmis kogu roog, teeb ja hoiustab ta iga koostisosa eraldi. Omaette karpi läheb kaste, köögiviljad, mingi lihaasi jne. 

Sügavkülma varuvad kraami kõik, eriti kui selle saab soodukaga. «Ma saan mingisuguse rahulduse, kui ma hea soodukaga midagi saan,» teatab Madis ja Triin nõustub. «Selline lotovõitja tunne on,» lisab Triin.

Näide roast, mida Triinude Toiduministeeriumis serveeriti.
Näide roast, mida Triinude Toiduministeeriumis serveeriti. Foto: Triin Palmipuu

Ka Kristina, keda Madis on kolme aasta jooksul söömas näinud vaid korra, on koju ohtralt toitu varunud. Räägib, et ta on ükskõik mis katastroofiks valmis, sest kapid on kuivaineid täis ja sügavkülmik pelmeenidest punnis. 

Saatejuhid paljastavad ka oma firmaroad. Kristina omaks olla kartulisalat, Madisel singirullid ja täidetud munad. «Kõik alati paluvad, et ma neid singirulle teeks. See liigutus on mul juba nii näpus, et loobin neid paremale vasakule. Muidugi oskan ka keerulisemaid roogi, aga mis teha, inimesed tahavad singirulle,» räägib Madis. 

Triinilt küsitakse kõige rohkem kanamaksapasteeti konjakiga. «Ma ei tea, kes see härrasmees tööl oli, kui ma seda pasteeti tõin. Käis maitses seda meie laua juures ja tuli mulle mitu nädalat hiljem vastu ja küsis: «Ega sa juhuslikult pasteeti ei ole teinud?» Jah, muidugi ma toon tööle pasteeti iga paari päeva tagant,» seletab Triin.

Seda ja palju teisi toiduga seotud teemasid arutavad saatejuhid veelgi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles