Jahisadam, raamatukogu, kunstisaal: luksuslik kortermaja peab jõuka ostja soove rahuldama

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse luksusjaht Le Ponant.
Prantsuse luksusjaht Le Ponant. Foto: Reuters / Scanpix

Spaad, basseinid ja jõusaalid kuuluvad luksuslike kortermajade põhipaketti juba ammu, nii et neid ei vaevuta ostjaile enam erilise lisaväärtusena enam nimetamagi. Jõukate ostjate soovidesse kuuluvad aga ka helikopteri maandumisplats, jahisadam, kunstisaal ja raamatukogu - ja seda kõik püütakse luksuslikes kortermajades oma klientidele ka pakkuda, kirjutab New York Times oma kinnisvaralisas.

Arendajad püüavad üksteist pidevalt üle trumbata, rääkis Harvey Daniels, Sotheby’s International Realty Miami asepresident. Jõukad kliendid otsivad tema sõnul aina unikaalsemaid projekte, mis vastaks nende elustiilile.

Selline näide on Oceana Bal Harbor Miamis, kus luksuskorterite hinnad algavad 3 miljonist dollarist ning ostjad saavad kaasomandusse Jeff Koonsi skulptuurid, mille arendaja Eduardo Costantini kolm aastat tagasi 14 miljoni dollari eest ostis.

Paljud taolised kortermajad töötavad ka käsikäes luksushotellidega: kes jõuab näiteks maksta pea 17 miljonit dollarit elamise eest  432 Park Avenuel Manhattanil, saab lisaväärtuseks maja superluksusliku spaa, raamatukogu, piljardiruumi, laste mängutoa, veinikeldri ja kõikvõimalikud tänapäevased büroo- ja konverentsiteenused.

Koduomanikud Londoni Ten Trinity Square'l , mis töötab käsikäes sealse Four Seasonsi tipphotelliga, saavad mõistagi sissepääsu viimase privaatkülaliste klubisse, kust ei puudu ei luksuslik sigarituba ega ka ainus väljaspool Prantsusmaad asuv  Château Latour veinikelder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles