Video: abielupaar on 45 aastat elanud muust maailmast eraldatuna

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania abielupaar.
Hispaania abielupaar. Foto: Kuvatõmmis videost

Kui kodusõda 1936. aastal Hispaaniat raputas, põgenesid paljud siiani maal elanud inimesed linnadesse lootuses, et seal on elu parem. Mõned üksikud jäid maha. Kaks neist on maailmast äralõigatuna elanud viimased 45 aastat.

Kui kõik põgenesid, keeldusid Juan Martin ja Sinforosa Colomer oma koduküla La Estrellat hülgamast. Täna elavad 79aastane Juan ja 82aastane Sinforosa külas, mis kunagi oli koduks 200 inimesele, vaid kahekesi.
Lähim suurem linn, Valencia, asub neist 160 kilomeetri kaugusel.

Juan Martin ütleb, et tema oleks juba ammu lahkunud, aga tema naine, kes on külas kasvanud, ei taha minna. Suures osas sellepärast, et just selles pisikeses külas sündis nende tütar, kes kaheksa-aastaselt traagiliselt hukkus.

Kunagi käis külas vilgas elu, siin oli oma külavanem, politseinik, professionaalsed õpetajad, ajaveetmiskohad ja tantsupeod. Kodusõjas kaotas küla suure osa oma elanikkonnast ja kuigi mõnda aega püsis siin siiski veel hing sees, ei taastunud sõjaeelne hiilgus enam kunagi. 45 aastat tagasi said Juanist ja Sinforosast ainsad külas elavad inimesed.

Kui see viimane abielupaar siitilmast lahkub, jääb La Estrella lõpuks täiesti tühjaks.

Vaata lühifilmi paari argipäevast SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles