Ülevaade: milline kinnisvara Eestis maksab samapalju kui uus iPhone?

Kodu.postimees.ee
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnistut, millel amortiseerunud kuur, pakutakse Ida-Virumaal müügiks 1000 euroga.
Kinnistut, millel amortiseerunud kuur, pakutakse Ida-Virumaal müügiks 1000 euroga. Foto: KV.EE

Kaks aastat tagasi jõudis meediasse uudis mehest, kes pakkus oma 3 magamistoaga pooleliolevat maja Detroidis vahetuskaubaks iPhone'i või iPadi eest. Koduportaal võttis aluseks mobiiltelefon Apple iPhone 6S Plus 128 GB, mis maksab Telia netipoes 1059 eurot ja vaatas kinnisvaraportaalist kv.ee, millist kinnisvara selle hinnaga Eestis osta saaks.

Foto: KV.EE

Selgub, et uue telefoni hinnaga võib saada näiteks kinnistu Ida-Virumaal - 646m2 suurune kinnistu vanas suvilakooperatiivis Kohtla vallas Ida-Virumaal maksab 1000 eurot. Sama kallis on ka teega piirnev 5200m2 suurune maatulundusmaa Saaremaal Leisi vallas. Superodavat 384 m2 suurust ehituskrunti pakutakse 790 euroga Järvamaal Imaveres, läheduses pood, põhikool, tankla ja kõrts.

Sama raha eest või koguni odavamalt võib soetada korteri mõnes Eesti väikelinnas või -alevis.

Foto: KV.EE

Kapitaalremonti vajava korteri eest Kohtla-Järvel küsitakse 999 eurot. Samas linnas Torujõe tänaval müüakse ka 37.2 m² päikesepoolset korterit 1000 euroga. 26.5 m²  korter samal tänaval, mis on vaba ja võlgadeta, on müügis 399 euroga. Portaalis pakutakse küll kortereid ka 115 eurose alghinnaga, kuid üliodavate pakkumiste puhul on enamjaolt tegemist kohtutäiturite algatatud enampakkumistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles