Jõulukingitused, mis tuleks igal juhul kinkimata jätta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitused.
Kingitused. Foto: www.flickr.com

Need 20 kingitust ei tee kellegi päeva paremaks või jõule kaunimaks, pigem vastupidi. Nii et kui mõni neist sinugi tänavuses nimekirjas oli, tõmba see parem heaga maha.

Treeningvarustus

Mis siis, et sa ise oled spordihull ja arvad, et igaüks peaks seda armastama samavõrd. Ära kingi teistele treeningvarustust, see võib neile haavavalt mõjuda, sest kunagi ei tea, kui õrn teema enese füüsiline vorm teisele tegelikult on.

Lemmikloomad

Kui seda punkti tõesti on vaja täpsustada, siis lemmikloomapidamine on tõsine kohustus ja vastutus, mida ei saa teisele inimesele kingi korras peale suruda. 

Raamatud

Neid võid  kinkida vaid juhul, kui sa väga täpselt teise inimese eelistusi tead ja oskad eksimatult ära tunda, mis talle meeldib ja mis ei.

Enda vanad kingitused

Lihtsalt ära tee seda. Sa ei tea kunagi, millal info, et tegu on su enda sünnipäevakingtusega, mis sulle lihtsalt ei meeldi, kingisaajani jõuab. Enda kasutud kingid anneta pigem heategevusse.

Rõivad

See võib tekitada palju ebamugavaid olukordi alates suurusnumbriga eksimisest lõpetades väga suure maitseerinevusega, mistõttu kingisaajale saadud rõivaese üldse ei meeldi.

DVDd

Peaaegu keegi ei kasuta neid enam, nii lihtne see ongi.

Reis

Olgu tegu nädalalõpuga New Yorgis või kodumaise spaapuhkusega - paljud inimesed eelistavad oma reise ise planeerida ja kingitusena saadud piletid ei pruugi neile üldse rõõmu teha.

Sularaha

Raske on leida ebaisiklikumat kingitust kui sularaha. Isegi kinkekaart on sellest läbimõeldum.

Kortsukreem

Kui see peab just kreem olema, siis miks mitte hoopis mõni mõnus jõhvikalõhnaline üldniisutaja? Kortsukreem on natuke piiripealne ja ebaviisakas.

Koristustarbed

Isegi, kui sa tõesti ei vihja millelegi ja tahad lihtsalt heast südamest kinkida oma lähedasele tooteid, millega ise väga rahul oled, annab see edasi sõnumi, et sa pead tema kodu korratuks.

Pesu

Pesu on täiesti lubatud, kui kingisaajaks on sinu kallim. Kui tegu on aga mõne muu pereliikmega, on see lihtsalt kummaline. 

Suveniirid

Miks peaks sinu tädilapsi rõõmustama kraam, mille oma Austraalia-reisilt kokku ostsid? 

Annetus

Enne, kui pereliikme või sõbra nimel kusagile annetuse teed, peaksid olema sada protsenti veendunud, et ta vastavasisulist algatust üldse toetab.

Õhuvärskendaja

Lõhnaküünal on veel kuidagi mõistetav, aga lihtsalt tavaline õhuväskendaja, olgu tegu kas või pulkade või lõhnapärlitega, jätab mulje nagu tahaksid kingisaajale öelda, et tema kodu lehkab talumatult. 

Trimmiv pesu

Kas sulle meeldiks, kui mõni su sõber või pereliige sellise kingituse  läbi mõista annaks, et su figuur pole kiita? Vaevalt küll.

Tualettpaber

Tõsiselt, seda punkti pole vaja mitte kuidagi selgitada, samas siiski leidub inimesi, kes päriselt sääraseid kingitusi teevad.

Kingikaart vahatamisele

Miks sa arvad, et kingisaaja kindlasti vahatab? Miks sa arvad, et ta tahab, et sa justkui annaksid mõista, et seda peab tihedamini tegema? 

Sokid

Ole nüüd, sa suudad paremini!

Viljakustalisman

Fertiilses eas lastetutele või sinuteada last üritavale paarile millegi säärase kinkimine on väga taktitu ja võib halvemal juhul inimese jõulud täiesti rikkuda, ometi tehakse sääraseid kinke ka siinmail miskipärast üsna sageli. Viljatus on tõsine probleem ja kui sind asjasse ei pühendata, ära topi ka ise end sinna vahele.

Kaal

Meie soovitus kõigile, kellele tänavu kaal kingitakse, on see hetkegi mõtlemata kinkijale tagasi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles