Fotod: geniaalselt lahendatud tilluke Eesti köök

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.köögikujundaja.ee

Kui unistuseks on köök, mis mahutab kõik vajaliku, aga ruumi selle kõige mahutamiseks on imevähe, tuleb mööbli loomisel ja paigutamisel eriti nutikas olla. Just nii sündis see köök.

Köögikujundaja Hiie Härm ütleb, et see köök oli talle seni suurimaks väljakutseks. «Ära tuli mahutada palju asju – tavaline pesumasin, integreeritud ahi, pliidiplaat, valamu ja prügisüsteem ning lisaks panipaiku asjade hoidmiseks ja tööpinda toimetamiseks. Arvestada tuli ka kahe akna ja kahe siseaknaga,» loetleb ta üles kõik, mida plaanide tegemisel silmas tuli pidada.

Tundub uskumatu pähklina? Seda ta oligi. Pesumasin näiteks sai eriti põneva koha köögimööblirea nurgakohas. Pliit valiti kahe auguga, sest suuremat olnuks keeruline ära mahutada. 

Foto: www.köögikujundaja.ee

Kasutada tuli palju ebastandardseid lahendusi. Näiteks kui integreeritud ahi on ikka oma tavamõõdus, siis selle kõrvalt läheb tööpind kohe kitsamaks, et ruumi maksimaalselt ära kasutada.

Foto: www.köögikujundaja.ee

Teise seina, kus akna ja seina vahele jäi 40-sentimeetrine ruum, mahutati ära ülemiste ja alumiste kappide rivi, mille juurde kuulub aknaalune veiniriiul ja küljepealne raamaturiiul - et ruumi ikka maksimaalselt kasutada. 

Foto: www.köögikujundaja.ee
Foto: www.köögikujundaja.ee

Õhupuhasti sai valitud üsna ebatraditsiooniline: Elica Jasmine Pearl söefiltriga eksemplar, mis meenutab pigem valgustit kui õhupuhastit. 

Foto: www.köögikujundaja.ee

Kuigi pisike, on selles köögis kokkuvõttes olemas kõik, mida ühel söögivalmistajal vaja võib minna ja lisaks jääb ruumi ka panipaikadele. 

Vaata rohkem siit. 

Kas sul on samuti jagada põnevaid sisekujunduslahendusi, «enne ja pärast»-projekte või muud huvitavat seoses oma kodu ja aiaga? Kirjuta meile aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee või jäta kommentaar meie Facebooki-lehele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles