Pealinlased eelistavad endiselt kortereid

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaameratega varustatud Õismäe kortermaja
Turvakaameratega varustatud Õismäe kortermaja Foto: Mihkel Maripuu

Möödunud poolaasta Tallinna ja Harjumaa kinnisvaraturul klientide eelistuste osas suuri muudatusi kaasa ei toonud: endiselt läksid pigem kaubaks korterid kui eramajad.

Kinnisvarabüroo Uus Maa analüütik Risto Vähi ütleb, et möödunud poolaastal kallutasid üldpildi korterite kasuks kindlasti ka mitmed varembroneeritud korterite lõplikud väljaostud, kuid ka sellest hoolimata eelistab eestlane pigem hankida elamiseks korter kui maja. «Eks väiksemate pindade oste on muidugi rohkem, kas või juba seetõttu, et investeeritakse ning nende lõpphind on paljudele ostjatele on odavam, kuid siiski peab ütlema, et hästi lähevad kaubaks ka suured perekorterid korralikes majades ning turutingimustele vastava hinnaga,» räägib Vähi.

Samas ei saa öelda, et majad sugugi kaubaks ei lähe: majadeturul on senisest suurem huvi uute ridaelamute ja paarismajade vastu, seda nii Tallinnas kui selle lähiümbruses. «On enam hakatud ostma ka elamukrunte ja seda just taas turule tulnud arendusprojektides, mida veel näiteks mullusel esimesel poolaastal palju polnud,» tõdeb analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles