Sel nädalal toome teieni koostöös Borjomi ja Tallinnas asuva restorani Nautilus peakoka Riho Heinmetsaga vahvaid ja isuäratavaid retseptiideid Rootsist.
Retseptiidee Rootsimaalt: heeringas sinepimarinaadis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heeringas sinepimarinaadis
Vaja läheb:
- 400 g heeringat
- 40 g Dijoni sinepit
- 50 g mett
- 50 g sibulat
- 20 g hakitud tilli
Valmistamisjuhend:
Traditsioonilises marinaadis heeringas lõigatakse väiksemateks suupärasteks tükkideks.
Sibul viilutada ja lisada tükeldatud heeringale. Sinep ja mesi segada omavahel ja valada heeringa-sibula massile. Segada. Kõige lõpuks lisada hakitud till.