RETSEPT ⟩ Valmista ise populaarset potisaia
Viimasel ajal on eestlasi hullutanud üks täiesti omapärane saia valmistamise viis. Toimetame kuulsa potisaia retsepti ka sinuni.
Vaja läheb:
- 10 g peenikest soola
- 500 g nisujahu või speltapüülijahu
- 450 g käesooja vett
- 0,25 tl kuivpärmi
- veidi oliiviõli
- soolahelbeid
Aseta ühte kaussi jahu, sool ja kuivpärm. Lisa vesi ning sega lusikaga ühtlaseks massiks. Kata kauss puhta rätiku või kilest vannimütsiga ning jäta 12-24 tunniks toatemperatuurile seisma.
2 tundi enne küpsetama asumist suru tainas rusikaga alla ning lase uuesti 1,5-2 tundi kerkida. Pool tundi enne küpsetamist kuumuta ahi 230 kraadile ning pane küpsetuspott ahju soojenema. Kui ahi ja pott on kuumad, kalla poti põhja 1-2 spl õli. Kuumuta tainast potis ja piserda sellele peale veidi õli ning soovi korral soolahelbeid.
Kata ahjupott kaanega ning küpseta saia 230-kraadises ahjus 30 minutit. Eemalda kaas ning küpseta veel 15-20 minutit, kuni potisai pealt kenasti pruuniks küpsenud. Võta sai ahjust välja ning lase tal 20-30 minutit rahulikult potis jahtuda. Serveeri koos maitsevõiga.
Head isu!