RETSEPT Valmista ise populaarset potisaia

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Potisai
Potisai Foto: Victoria Orav erakogu

Viimasel ajal on eestlasi hullutanud üks täiesti omapärane saia valmistamise viis. Toimetame kuulsa potisaia retsepti ka sinuni.

Vaja läheb:

  • 10 g peenikest soola
  • 500 g nisujahu või speltapüülijahu
  • 450 g käesooja vett
  • 0,25 tl kuivpärmi
  • veidi oliiviõli
  • soolahelbeid

Aseta ühte kaussi jahu, sool ja kuivpärm. Lisa vesi ning sega lusikaga ühtlaseks massiks. Kata kauss puhta rätiku või kilest vannimütsiga ning jäta 12-24 tunniks toatemperatuurile seisma.

2 tundi enne küpsetama asumist suru tainas rusikaga alla ning lase uuesti 1,5-2 tundi kerkida. Pool tundi enne küpsetamist kuumuta ahi 230 kraadile ning pane küpsetuspott ahju soojenema. Kui ahi ja pott on kuumad, kalla poti põhja 1-2 spl õli. Kuumuta tainast potis ja piserda sellele peale veidi õli ning soovi korral soolahelbeid.

Kata ahjupott kaanega ning küpseta saia 230-kraadises ahjus 30 minutit. Eemalda kaas ning küpseta veel 15-20 minutit, kuni potisai pealt kenasti pruuniks küpsenud. Võta sai ahjust välja ning lase tal 20-30 minutit rahulikult potis jahtuda. Serveeri koos maitsevõiga.

Head isu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles