Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Laulja Ingeri tummine kõrvitsasupp

Copy
RETSEPT Laulja Ingeri tummine kõrvitsasupp
RETSEPT Laulja Ingeri tummine kõrvitsasupp Foto: Shutterstock

Ingeri sõnul on kõrvitsasupil sügise ilme ning kui sellele tummisele supile veel särtsakat õuna ja krehvtist ingverit lisada, valmib tõeline sügisgurmee, mis paitab maitsemeeli ja soojendab ka seespidiselt.

Värvilise lehesaju ja külmade oktoobrikuiste sügispäevade kõrvale saavad tuhanded õpilased üle Eesti nautida Daily koolisööklates toimuva «Tähed taldrikus» projekti käigus Ingeri retsepti järgi valminud tummist kõrvitsasuppi. Laulja lubab, et oranžis köögiviljas leiduvate mineraalainete ja vitamiinide tõttu on see eriti kasulik kõhutäis tervele perele ning pärast tervest kõrvitsast viljaliha eemaldamist saab köögiviljast hoopis halloweeni kõrvitsalaterna meisterdada.

Ingeri kõrvitsasupp kuuele sööjale

Vaja läheb:

  • 1,5 kg kõrvitsat
  • 1 sibul
  • 5 kartulit 
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 spl riivitud ingverit
  • 3 hapukat õuna 
  • 3 spl oliiviõli
  • 100 g võid
  • 1 spl karrit
  • 1 spl kurkumi
  • 1,5 l köögiviljapuljongit

Valmistamine:

Kuumuta paksu põhjaga potis või sees neljaks lõigatud sibul, tükeldatud küüslauk ning riivitud ingver. Lisa juurde tükeldatud kõrvits ning kuumuta. Tummisema maitse saavutamiseks võib kõrvitsat ka eelnevalt ahjus röstida. Lisa köögiviljadele karri ning kurkum, sega pisut ja pruunista. Seejärel lisa potti täpselt nii palju vett, et kõrvitsatükid jääksid sellest veidi välja. Viimasena lisa kartulid, õunad ja puljongi ning lase supp keema. Keeda nii kaua kui kõrvits on kenasti pehmenenud. Maitsesta suppi soola ja pipraga ning soovi korral püreesta. Mida paksem ja tummisem supp, seda maitsvam kõhutäis! Serveeri oliiviõli, parmesani ning ciabattaga.

Head isu!

Tagasi üles