Viis nippi, mida parema ööune tagamiseks tingimata teadma pead

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voodi.
Voodi. Foto: www.flickr.com

Kas teadsid, et magamistoa sisustus mängib hea ööune tagamisel märkimisväärset rolli? Eriti oluline on silmas pidada järgnevat viit punkti. 

Valgus

Magamistoa lambivalgus ei tohiks olla ere - eelistatuimad on 40vatised, äärmisel juhul (lugemislampides) 60vatised pirnid. Eredam valgus magamistoas ergutab ööunne minnes liialt ja uinumine muutub raskemaks. 
Kui probleemiks on tänavavalgustus või hommikuvalgus, investeeri pimendavatesse ruloodesse. 

Värvid

Kui sul on õhtuti raske uinuda, püüa magamistuba sisustada tumedates toonides - vali soojad tumedad seinavärvid, voodipesu ja mööbel.
Kui hommikuti vaevaliselt maast lahti saad, eelista heledat. Hästi mõjub näiteks valge, selle kargus ei lase pikalt uneleda.

Lõhnad

Kui sul on raske õhtuti rahuneda, püüa magamistoas kasutada looduslikku lavendlilõhna, näiteks kuivatatud lavendlioksi või naturaalseid eeterlikke õlisid. 
Need rahustavad ja aitavad kergemini uinuda.

Madrats

Õige madratsi olulisusest ei saa kunagi liiga palju rääkida - see tõesti on äärmiselt tähtis. Juba ainuüksi see mängib ööune kvaliteedis olulist rolli, kas sulle meeldib pehme või kõva küljealune. Kui armastad tugevamat madratsit, aga magad sellise, kuhu keha poolenisti sisse vajub, pole mõtet heast ööunest rääkida.

Teler välja

Televiisori koht pole magamistoas. Une-eelne telerivaatamine ergutab meeli ja koormab aju ega lase öösel korralikult välja puhata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles