Fotod: modernne maja, mis ehitatud ootamatutest materjalidest

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.treehugger.com

See kitsa krundi tõttu kolmnurkseks ehitatud maja valmis põnevatest materjalidest ja tõestab, et taaskasutus ei pea tähendama suvaliselt kokku klopsitud osmikut.

Maja asus selle Austraalias Melbourne'is oleval krundil juba ennegi, kuid oli palju väiksem ja ebapraktilisem. Osa sellest lammutati ja lammutatud osa asemele projekteeriti uus. Kuid uue ehitamiseks kasutati ära võimalikult palju vana maja lammutamisest saadud materjale.

Foto: treehugger.com

Kolmekorruselise maja esimesel korrusel on lastetuba, kodukontor ja vannituba. Teisel korrusel on põhiline eluala, köök-elutuba. Kolmandale korrusele jääb vanemate magamistuba ja veel üks vannituba. 

Foto: treehugger.com
Foto: treehugger.com

Maja on ehitatud piirkonda, kus teised ehitised on üsna traditsioonilised. Renoveeritud ja modernses võtmes elamul oleks suur oht ülejäänud majadega vastuollu minna, kuid kuna kasutatud on samu materjale, mis tänaval levinud ja maja välisilme on pigem tagasihoidlik kui pealetükkiv, sobitub see teiste sekka hästi.

Foto: treehugger.com
Foto: treehugger.com

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles