OKO pitsa on magus

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereäärse restorani idüll: Joonas Koppel, kelle mängulist kokakunsti sõidetakse põhjarannikule nautima.
Mereäärse restorani idüll: Joonas Koppel, kelle mängulist kokakunsti sõidetakse põhjarannikule nautima. Foto: Mihkel Maripuu

Arter jätkab retseptiseeriat, kus Eesti 50 parima restorani nimistu esikümne kokad jagavad oma toiduretsepte. Seekord astub üles seitsmes – Kaberneeme restoran OKO eesotsas peakoka Joonas Koppeliga.

Karulauk on see, mida kohe avamisaastal (2011) Eesti paremate restoranide nimekirjadesse vuhisenud Kaberneeme OKO peakokk Joonas Koppel praegu kõige rohkem kööki ootab. Muu hulgas paneb ta karulauku kartulipüreesse, keetes selle enne piimas läbi, siis püreestades ja segades lõpuks kartulipüree hulka – säärane kartuli-karulaugupüree on ka külastajate seas üks hitte.

«Karulauk on kevaditi köögis üks mu suuremaid lemmikuid. Muide, mõnel pool seda juba peaaegu saabki, rohelised nupsud ulatuvad maa seest välja. Sõltub muidugi ilmast, kuid ehk nädal veel ja ongi tänavu karulauguhooaeg käes,» räägib elevusega kokk, kes varub vaakumisse külmutades karulauku restorani tarvis ka talveks – nagu teeb sisse seenigi. Need on teised Joonase hooajalised suursoosikud, eriti kukeseened, millest tema rutiinivaba ja loominguline kokamõte on teinud ka kreembrüleed, jäätist ja kohukest. Kukeseente maitse sobib magustoitudeks imehästi, kinnitab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles