Põnev katsetus pühadelauale: talvekurgid õunamahlamarinaadis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Salvesti tootearendaja Regina Jürsoni sõnul pakuvad erinevad mahlad kurkide valmistamisel palju katsetamis- ja avastamisrõõmu ning eksperimenteerida võib ka laiemalt – isegi džinni ja viinaga.

Jürsoni sõnul eelistavad paljud kodukokad alati kindla peale minekut ning valmistavad oma kurgihoidised läbiproovitud traditsiooniliste retseptide põhjal. Tema kinnitusel annavad mahlad kurkidele väga huvitavaid maitsevarjundeid ja sobivad seepärast suurepäraselt kasutamiseks erinevates marinaadides. Kui mahl ise ei ole piisavalt hapu, tuleb kindlasti natuke hapet lisada – näiteks naturaalset õuna- või veiniäädikat.

Regina Jürson soovitab kõigil kodukokkadel valmistada peolauale üks pühade-hõnguline kurgisalat.

Selleks on vaja:

  • 750 ml hapumat õunamahla
  • 1 kg värsket kurki  
  • 4 kollast paprikat  
  • 3-4 spl värsket hakitud tilli
  • 1 tšillipipra kaun
  • 2 tl sinepiseemneid  
  • 1 spl soola
  • 2 spl suhkrut
  • 0,5 tl viie pipra segu 
  • 1 tl tüümiani

Valmistamine:

Lõika kurgid õhukesteks viiludeks, paprika ribadeks, haki till ning tšilli pipar. Sega kurgid maitseainetega korralikult läbi ning lase enne purki panekut veidi maitsestuda.

Tõsta salat purkidesse, vala peale õunamahl ning lase külmkapis marineeruda vähemalt paar päeva enne serveerimist. Tulemuseks on maheda maitsega kurgisalat, millele võib teravama elamuse saamiseks lisada näiteks õunaäädikat või sidrunimahla. Ning kurgisalatil on veel üks hea lisaboonus: selle vedelik sobib üllatavalt hästi ka maitseküllaseks ja värskendavaks kurgi-õunajoogiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles